Bilim - Teknoloji Wii U'da Cry Engine oyunları oynayacağız
Paylaş
Wii U'da Cry Engine oyunları oynayacağız

Bir internet sitesine konuşan Crytek'in CEO'su Cevat Yerli, Nintendo'nun yeni oyuncağı Wii U ve Cry Engine hakkında önemli açıklamalar yaptı

E3 Konferansı'nda ismi netleştiğinden bu yana, neredeyse her gün Wii U hakkında yeni bir haber okuyoruz. Bugünün haberi ise Crytek'tek geldi. Şirketin CEO'su Cevat Yerli Develop isimli bir internet sitesine verdiği röportajda, "Crytek olarak Wii U'yu sonuna kadar destekliyoruz.

Haberin Devamı

Amacımız, adımızdan bahsettirmek değil, yeni konsola hak ettiği oyunları sağlayacağımızı göstermek." dedi ve şöyle devam etti; "Gelişmenin bir çok yolu vardır. Mesela Kinect'i ele alalım. Bu aygıtın Xbox 360 konsoluna sağladığı yarar inkar edilemez ve biz Crytek olarak bu sistemi destekledik. Burada desteklemekten kastımız yüzeysel bir girişim değil, olabildiğince kökten ve faydalı bir hareket."

Desteğimiz Sürecek

"Aynı durum mobil aygıtlar ve tabletler içinde geçerli. Bu platformlarda da güzel oyunların oynanmasında katkımız oldu ve bundan çok mutluyuz. İşte şimdi sıra Wii U'ya geldi. Oyun dünyasının bu yeni konsolu içinde, Crytek olarak desteğimiz kesintisiz sürecektir." Wii U'ya çıkacağı açıklanan ikinci büyük isim olan ve Unreal Engine 3 ile desteklenmiş Batman: Arkham City'de geçtiğimiz hafta ki E3 Konferansı'nda duyurulmuştu.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.