Spor Wimbledon heyecanı başladı

Wimbledon heyecanı başladı

Paylaş
Wimbledon heyecanı başladı

Dünyanın en eski tenis turnuvası Wimbledon'da heyecan başladı

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları’nda düzenlenen turnuvaya sporseverler bu yıl da yoğun ilgi gösterdi.

İki hafta süren turnuvayı geçen yıl yaklaşık 490 bin kişinin izlemeye geldiği belirtilirken, bugün de tenisseverler şampiyonanın ilk günü için Wimbledon’a akın etti.

Geçen yıl ABD’li John Isner ve Fransız Nicolas Mahut arasında oynanan ve 11 saat süren "tenis tarihinin en uzun maçı"nın yapıldığı 18. kort, ziyaretçilerin maçlar başlamadan önce büyük ilgi gösterdiği yerler arasında yer aldı.

Kortun duvarına asılan ve üzerinde raketlerin isimleri, maçın tarihi, setleri, süresi gibi bilgilerin yer aldığı tabela önünde fotoğraf çektirmek isteyen sporserverler uzun süre beklemek zorunda kaldı.

18. kortta oynanan ve 8 saat 11 dakikada biten son seti bile o güne kadarki en uzun maçtan daha fazla süren mücadeleyi, son setin oyunlarında 70-68 üstünlük sağlayan Isner 3-2 kazanmıştı. Isner, bu mücadelede yaptığı 112 "ace" ile bir maçta en çok "ace" atan tenisçi olmuştu.

Karşılaşmada, en uzun maç, en uzun set, en çok oyun oynanan maç, en çok "ace" atılan maç rekorları kırılmıştı. Her yıl ziyaretçilerinin karşısına yeniliklerle çıkan Wimbledon, geleneğini bu turnuvada da sürdürdü. 2 yıldır yapımı devam eden 2 bin kişilik 3 nolu kort, bu yıl hizmete girdi.

1 ve 2 numaralı kortlar gibi üstü açık ve anfi tiyatro şeklinde tasarlanan yeni korttaki ilk maçı tek bayanlarda İngiliz Katie O’Brien ile Japon Kimiko Date-Krumm oynadı.

Turnuvada bugün tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Rafael Nadal, merkez kortta dünya klasmanında 91. sırada yer alan Amerikalı Michael Russell ile tur mücadelesi verecek.

Aynı kortta Britanyalı Andy Murray de İspanyol Daniel Gimeno Traver ile karşılaşacak. Çimde oynanan tek Grand Slam olan Wimbledon’da, tek bayanlar finali 2 Temmuz Cumartesi, tek erkekler finali ise 3 Temmuz Pazar günü oynanacak.

Tek erkekler ve tek bayanlarda şampiyon olan sporculara 1,1’er milyon sterlin para ödülü verilecek. Şampiyonada bu yıl toplam 14,6 milyon sterlin para ödülü dağıtılacak.

Haberin Devamı