Spor Wimbledon'da seri başları belli

Wimbledon'da seri başları belli

Paylaş
Wimbledon'da seri başları belli

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, erkeklerde Rafael Nadal, kadınlarda ise Caroline Wozniacki 1 numaralı seribaşı oldu

Bu yıl 125’incisi düzenlenen ve 20 Haziran Pazartesi günü başlayacak Wimbledon Tenis Turnuvası’nda seribaşı raketler açıklandı.

Dünya klasmanında ilk sırada yer alan İspanyol Nadal ile Danimarkalı Wozniacki, turnuvada 1 numaralı seribaşı olarak mücadele edecek.

Geçen yıl Wimbledon’da şampiyonluğa ulaşan Nadal’ı, bu yıl sezona en iyi başlama rekorunu kırmak isteyen ancak Roland Garros’ta Federer’e yenilerek bu şansını kaybeden Sırp tenisçi Novak Djokovic izliyor.

Erkeklerde 3. sıradaki seribaşı ise Wimbledon’da 6 kez şampiyon olmayı başaran İsviçreli Roger Federer. Kadınlarda ise henüz "Grand Slam" şampiyonluğu bulunmayan 20 yaşındaki Caroline Wozniacki, 1 numaralı seribaşı olarak başarı arayacak.

Belçikalı Kim Clijsters’ın 2 numaralı seribaşı olduğu turnuvada, geçen yıl finalde Serena Williams’a kaybeden Rus Vera Zvonareva da 3 numaralı seribaşı oldu.

Geçen yıl Wimbledon’ı kazanmasından bu yana sakatlığı nedeniyle sadece bir kez resmi maça çıkan Amerikalı tenisçi Serena Williams, dünya sıralamasının 26. basamağında bulunmasına karşın turnuvaya 8. seribaşı olarak dahil edildi.

Kariyerinde 13 "Grand Slam" şampiyonluğu bulunan raketin çeyrek finale kadar daha üst sıralardaki tenisçilerle oynama ihtimali bulunmuyor. Turnuvada kuralar cuma günü çekilecek.

Haberin Devamı