Spor Wimbledon'da sürpriz eşleşme

Wimbledon'da sürpriz eşleşme

Paylaş
Wimbledon'da sürpriz eşleşme

Wimbledon'ın ilk turunda 1 numaralı seribaşı Rafael Nadal, Michael Russell ile, Caroline Wozniacki ise İspanyol Arantxa Parra Santonja ile eşleşti

İngiltere’nin başkenti Londra’da, 20 Haziran Pazartesi günü başlayacak sezonun 3. Grand Slam’i Wimbledon Tenis Turnuvası’nda kuralar çekildi. Erkeklerde dünyanın ve turnuvanın 1 numaralı seribaşı raketi İspanyol Rafael Nadal, ilk turda dünya klasmanında 91. sırada yer alan ABD'li Michael Russell ile eşleşti.

Nadal, geçen yıl finalde Çek Tomas Berdych’i 3-0 yenerek şampiyon olmuştu. Bu yıl çok iyi bir sezon geçiren 2 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic, Fransız Jeremy Chardy ile eşleşirken, Wimbledon’da 6 kez şampiyon olmayı başaran 3 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, Kazak Mikhail Kukushkin ile İngilizlerin 1 numaralı raketi Andy Murray ise İspanyol Daniel Gimeno Traver ile tur mücadelesi verecek.

Kadınlarda 1 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki, İspanyol Arantxa Parra Santonja’nın rakibi oldu. Geçen yıl Rus Vera Zvonareva’yı 2-0 yenerek kupayı kaldıran ancak sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1 yıldır kortlardan uzak kalan Amerikalı Serena Williams, ilk turda Fransız Aravane Rezai ile karşılaşacak.

Serena Williams, dünya klasmanında 26. sırada yer almasına karşın turnuvaya 8. seribaşı raket olarak dahil edilmiş, 2 numaralı seribaşı Kim Clisjters’in çekilmesinin ardından 7 numaraya yükselmişti. ABD'li raket, çeyrek finale kadar kendinden daha üst sıralardaki tenisçilerle karşılaşmayacak.

23 numaralı seribaşı Venus Williams, Özbek Akgul Amanmuradova karşısında tur arayacak. Serena ve Venus Williams kardeşler, turnuvada son 11 yılda 9 kez şampiyon olmayı başardılar.

2 numaralı seribaşı Zvonareva, Amerikalı Alison Riske, Roland Garros’u kazanan ve "Grand Slam’de şampiyon olan ilk Asyalı tenisçi" unvanına sahip Çinli raket Li Na ise Rus Alla Kudryavtseva karşısında tur arayacak. 2004 yılının şampiyonu 24 yaşındaki Rus raket Maria Sharapova’nın ilk turdaki rakibi ise vatandaşı Anna Chakvetadze oldu.

REKORTMENLER BU YIL DA EŞLEŞTİ

Wimbledon Tenis Turnuvası’nda geçen yıl ilk turda yaptıkları 11 saatlik mücadeleyle "tenis tarihindeki en uzun maç" rekorunu kıran ABD’li John Isner ve Fransız Nicolas Mahut bu yıl yine ilk turda karşı karşıya gelecek.

TARİHİ MAÇ BİTTİ

Geçen yıl 18. kortta oynanan ve 8 saat 11 dakikada biten son seti bile o güne kadarki en uzun maçtan daha fazla süren mücadeleyi, son setin oyunlarında 70-68 üstünlük sağlayan Isner 3-2 kazanmıştı.

Isner, bu karşılaşmada yaptığı 112 "ace" ile bir maçta en çok "ace" atan tenisçi olurken, Mahut da 103 "ace" ile ikinci sırayı aldı. Karşılaşmada, en uzun maç, en uzun set, en çok oyun oynanan maç, en çok "ace" atılan maç gibi rekorlar kırılmıştı.

Haberin Devamı