Spor Wimbledon'da yaprak dökümü

Wimbledon'da yaprak dökümü

Paylaş
Wimbledon'da yaprak dökümü

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek bayanlarda 2 numaralı seribaşı ABD'li Venus Williams ile 8 numaralı Belçikalı Kim Clijsters de elendi

Wimbledon Tenis Turnuvası’nda, tek bayanlarda 2 numaralı seribaşı ABD’li Venus Williams, Bulgar Tsvetana Pironkova’ya 2-0 yenilerek sürpriz şekilde elendi.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları’nda oynanan maçta, Wimbledon’ı 5 kez kazanan ve geçen yıl final oynayan tek bayanlarda 2 numaralı seribaşı ABD’li Venus Williams, Bulgar Tsvetana Pironkova’ya 6-2 ve 6-3’lük setlerle 2-0 yenilerek turnuvaya veda etti.

CLIJSTERS, RUS ZVONAREVA'YA ELENDİ

4. tur maçında dün vatandaşı Justine Henin’i 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen 8 numaralı seribaşı Belçikalı Kim Clijsters, 21 numaralı seribaşı Rus Vera Zvonareva’ya 2-1 yenilerek Wimbledon’da günün ikinci sürprizini yaşattı.

TEK BAYANLAR DÖKÜLDÜ

Çocuk sahibi olduktan sonra tenise yaklaşık 3 yıl ara veren ve yarı final oynadığı 2006 yılından bu yana ilk kez Wimbledon’a katılan Clijsters, ilk seti 6-3 kazanarak öne geçtiği maçı 6-4 ve 6-2’lik setlerle 2-1 kaybetti.

Tenise geri döndükten sonra geçen yıl ABD Açık’ta şampiyonluğa ulaşan Belçikalı raket, bu turnuvada dün ilk kez Henin’e set vermişti. Clijsters, karşılaşmada 2 "ace" attı, 36 basit, 4 çift hatayla oynadı.

Kariyerinde 2’si "Grand Slam" olmak üzere 37 şampiyonluğu bulunan Kim Clijsters, bu yıl Avustralya Açık’ta 3. turda elendi. Bu sonuçların ardından Bulgar Tsvetana Pironkova ile Rus Vera Zvonareva yarı finalde eşleşti.

Haberin Devamı