Spor Wimbledon'da zafer Nadal'ın

Wimbledon'da zafer Nadal'ın

Paylaş
Wimbledon'da zafer Nadal'ın

Wimbledon tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Rafael Nadal, finalde 12 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych'i 3-0 yenerek şampiyon oldu

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları’nda oynanan karşılaşmada, 2008 yılında Wimbledon’ı kazanan ve 2 kez de turnuvada final oynayan 24 yaşındaki İspanyol raket Rafael Nadal, çeyrek finalde Roger Federer’i, yarı finalde de Novak Djokovic’i eleyerek dikkatleri üzerine çeken ve kariyerinde ilk kez bir "Grand Slam"de finale çıkan 25 yaşındaki Çek Berdych ile Merkez Kort’ta karşı karşıya geldi.

7’si "Grand Slam"lerde olmak üzere kariyerinde 40 şampiyonluğu bulunan Nadal ile kariyerinde 5 şampiyonluğu bulunan Berdych bugüne kadar 10 kez karşılaşırken İspanyol tenisçi bu maçların 7’sinde korttan galibiyetle ayrıldı.

İki raketin 2007 yılında, Wimbledon’da yaptığı çeyrek final mücadelesini Rafael Nadal, 7-6, 6-4 ve 6-2’lik setlerle 3-0 kazanmıştı. 6 kez katıldığı bu turnuvada en fazla çeyrek finale yükselen Çek tenisçinin son 6 maçta Nadal’a karşı galibiyeti bulunmuyor.

İSTATİSTİKLER

Karşılaşmada Nadal 5, Berdych ise 13 "ace" attı. İspanyol raket, 21 basit, 3 çift, Çek tenisçi de 17 basit hatayla oynadı. Rafael Nadal, turnuva boyunca 54 "ace" atarken Berdych ise yaptığı 111 "ace"le şampiyonada en fazla "ace" atan 2’nci raket oldu.

Nadal, turnuvayı 15, Berdych de 23 çift hatayla tamamladı. Turnuvada en fazla "ace" atan oyuncu ise 113 "ace" ile Fransız Nicolas Mahut ile tarihin en uzun tenis maçını oynayan ABD’li John Isner oldu.

Nadal, ilk servisin oyuna girme oranında yüzde 69’luk başarı sağlarken kullandığı 62 ilk servisten 48’inde puan kazandı. İspanyol tenisçi, yakaladığı 6 servis kırma şansından 4’ünü değerlendirdi.

EN HIZLI SERVİS BERDYCH'TEN

Berdych ise attığı 48 ilk servisin 35’inde puan aldı. 4 kez servis kırma fırsatı yakalayan Çek raket, hiçbirinde başarılı olamadı. Nadal’ın 93, Berdych’in 78 puan aldığı karşılaşmanın en hızlı servisini saatte 217 kilometre hızla Berdych attı.

İspanyol raket Nadal, bu yıl Avustralya Açık’ta çeyrek finalde elenirken Fransa Açık’ta 5’inci kez şampiyon olmayı başarmıştı. 25 yaşındaki Berdych ise Avustralya Açık’ta ikinci turda elenirken Fransa Açık’ta yarı final oynamıştı.

NADAL’A 1 MİLYON STERLİN ÖDÜL

Tek erkeklerde şampiyonluğa ulaşan Rafael Nadal, 1 milyon sterlin para ödülünün de sahibi oldu. Bu yıl alınan kararla tek bayanlarda ve tek erkeklerde şampiyona verilen para miktarı 1 milyon sterline çıkarılmıştı. Finalist Berdych ise 500 bin sterlin para ödülü kazandı.

NADAL, 8’İNCİ "GRAND SLAM" ZAFERİ

Wimbledon’da 2’nci kez şampiyon olmayı başaran Rafael Nadal, kariyerindeki 8’inci "Grand Slam" şampiyonluğuna ulaştı.

İspanyol raket daha önce 2009 yılında Avustralya Açık’ta, 2005, 2006, 2007, 2008 ve 2010 yıllarında Fransa Açık’ta, 2008 yılında da Wimbledon’da şampiyon olmuştu. ABD Açık’ta 2 kez yarı final oynayan Nadal’ın bu turnuvada şampiyonluğu bulunmuyor.

BERDYCH, 37 YILLIK HASRETİ GİDEREMEDİ

Kariyerinin en önemli başarısını elde eden Tomas Berdych, Çekler’in 37 yıllık Wimbledon’daki şampiyonluk hasretini gideremedi. Daha önce 1973 yılında Çek Jan Kodes, finalde Alex Metreveli’yi 3-0 yenerek turnuvada şampiyonluğa ulaşmıştı.

3

Haberin Devamı