Bilim - Teknoloji Windows 10'un gereksinimleri!
Paylaş
Windows 10'un gereksinimleri!

Windows 10'un sisteminizden talep edeceği en düşük sistem özellikleri açıklandı!

Windows 10'un bu yaz yayınlanması ile beraber, Windows 8 ve 8.1'den daha düşük bir çözünürlükte çalışacağı onaylandı.

PC World'ün söylediğine göre firma, Çin'de yer alan Windows Hardware Engineering Conference'ta (WinHEC) masaüstü PC'ler için Windows 10'un 800x600 minimum çözünürlüğe ihtiyaç duyacağını duyurdu.

Bu arada Windows 8.1, Windows Store'a erişmek ve Modern arayüzde uygulamaları çalıştırmak için minimum 1024x768 ekran çözünürlüğü istemekteydi. Windows 8 kullanıcılarının "snap apps" kullanmaları için ise en azından 1366x768 çözünürlüğe sahip olmaları gerekmekteydi.

İstenen diğer minimum özellikler, önceki iki OS sürümleri ile aynı gözükmekte. Yani Windows 10, 64-bit için en az 2GB ve 32-bit için en az 1GB bellek, 64-bit için 20GB hafıza ve 32-bit için 16GB hafızanın yanı sıra, en azından DirectX 9'un yüklü olmasını istemekte.

Bir diğer fark ise, Windows 10 Professional ve tüketici sürümlerinin çalıştıkları ekran boyutlarında gözüküyor. Professional sürüm sadece 7-inçlik bir ekran isterken, tüketici sürümü 8-inçlik bir ekrana ihtiyaç duymakta. Ancak bu gereklilik, PC üreticilerinden ziyade tablet üreticileri için daha önemli bir durum. Ayrıca Windows 10, UEFI 2.3.1 firmware arayüzü ile dağıtılacak ve işletim sisteminin her kopyası içinde Trusted Platform Module barındıracak.

Bunların dışında, akıllı telefonlar için Windows 10 gereksinimleri de masaüstü sürüm ile aynı zamanda açıklandı ve mobil cihaz üreticileri için pek çok farklı seçenek sunulmakta.

Aynı WinHEC'te bu haftanın daha erken zamanlarında, Microsoft'un işletim sistemleri EVP'si Terry Myerson, Windows 10'un bu yaz sunulacağını söylemiş ve kesin bir tarih belirtmemişti. Yeni işletim sistemi, Windows 7, 8 ve 8.1 kullanıcıları için bedava bir güncelleme olacak. Görünene göre Windows'un korsan kopyalarını kullanan kişiler bile bu durumdan faydalanabilecekler...

Haberin Devamı

Resimlerle: En iyi 33 Windows hilesi!

Kaynak: CHIP Online