Bilim - Teknoloji Windows 7, 8'i yine utandırdı
Paylaş
Windows 7, 8'i yine utandırdı

Windows 8'in Windows 7'nin gölgesinde kalmaya mahkum olduğu, PC devinden gelen bu haberle kanıtlandı

Windows 8 Ağustos 2012 itibarıyla satışa çıkmış bir ürün ve bu da kendisinin iki yıldır piyasada olduğunu gösteriyor. Ancak HP, iş son kullanıcıya satış olduğu zaman halen Windows 7'yi unutmuş değil.

Eğer firmanın sitesine girip yeni çıkan dizüstü modellerine şöyle bir bakarsanız, büyük kısmının Windows 7 ile birlikte satıldığını görebilirsiniz. İşin ilginç yanıysa, PC devinin en çok satanlar listesnin tepesinde hep Windows 7'li bilgisayarların bulunuyor olması. Buradan yola çıkarak, Windows 8 işletim sisteminin Microsoft'un önem sırasında başlarda yer alamadığını söylemek hiç de yanlış olmayacaktır. Hem yoğun Windows 7 satışı, hem de önümüzdeki ay piyasada olması beklenen Windows Threshold önizleme sürümü, öyle görünüyor ki firmanın esas önemli ürünleri arasında yer alıyorlar. Windows 8 cephesindeyse işler pek de iyiye gitmiyor zira Microsoft bir süredir Windows 8 satışları hakkında hiçbir resmi açıklama yapmadığı gibi, Windows 7 satışları, 8'e göre çok daha fazla.

Windows 8 ile birlikte kaybolan "başlat" menüsü kullanıcılardan büyük tepki almıştı. Eylül ayında aramızda olması beklenen Threshold önizleme sürümü ve ardından gelecek olan Windows 9 ise bu menüyü yeniden devreye sokarak hem eski, hem de yeni kullanıcıları mutlu edeceğe benziyor.

Resimlerle: En kötü sahte Windows'lar!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı