Bilim - Teknoloji Windows 8.1 şoku netleşiyor!
Paylaş
Windows 8.1 şoku netleşiyor!

Windows 8.1'i kuran bazı Windows 8 sahiplerinin yaşadığı şok hakkındaki detaylar netleşiyor!

Windows 8 pek çok kullanıcıdan büyük şikayetler alınca Microsoft bir güncelleme hazırlayarak şikayetlerin önüne geçmek istemişti. Windows 8.1 güncellemesi, bu anlamda şikayet edilen pek çok konuda iyileştirmeler sağlayarak büyük beğeni kazandı. Ancak bazı Windows 8 sahipleri, yeni 8.1 güncellemesini yüklediklerinde hiç beklemedikleri bir şok ile karşılaştılar.

Haberin Devamı

Buna göre, Windows 8.1 bazı eski donanımlarda çalışmıyor ve ekranda işlemcinin Windows 8.1 ile uyumsuz olduğu uyarısı ortaya çıkıyor.

Windows 8.1, 64 bit işlemcilerde bulunan CMPXCHG16b bileşenine ihtiyaç duyuyor. Ancak bazı eski 64 bit işlemcilerde, hafızanın ileyişini kontol eden bu bileşen bulunmuyor. Windows 8 ise bu işelmci bileşenini aramıyor ve eski model 64 bit işlemcilerde de çalışabiliyor. Fakat, eski nesil 64 bit işlemci kullananlar, Windows 8.1 güncellemesini yüklemeye kalkıştıklarında, "işlemciniz uyu mesajı alarak işlemi sürdüremiyorlar.

Microsoft, Windows 8 için desteğini 2015 yılında kaldıracağını açıkladığı için şimdi bu şanssız Windows 8 sahiplerinin, 2015'e kadar ya bilgisayarlarını yenilemeleri gerekiyor ya da saldırılara karşı savunması hale gelerek büyük risk altında internette dolaşacaklar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Microsoft ise Athlon 64 X2 ve Opteron 185 gibi bazı eski AMD işlemcilerinin CMPXCHG16b bileşenine sahip olmadıkları için Windows 8.1 ile çalışamadıklarını doğruladı. Ayrıca 2008'de piyasaya çıkan Intel Core 2 Quad işlemcilerin de Windows 8.1'i çalıştıramayacağı ortaya çıkmış durumda...

32 Bit Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemini tercih eden kullanıcılarda ise şimdilik böyle bir problem ortaya çıkmadı. Windows 8.1 yüklemeyi düşünen eski işlemcilere sahip kullanıcıların, 32 bit versiyonu tercih etmesi tavsiye ediliyor. Ancak 64 bit Windows 8 üzerinden 32 bit Windows 8.1 kurulamadığını da hatırlatalım.

Resimlerle: Bu programlar Windows 8.1'de çalışmayacak!

Kaynak: CHIP Online