Bilim - Teknoloji Windows 8.2 ne sunacak?
Paylaş
Windows 8.2 ne sunacak?

Microsoft'un bir sonraki büyük Windows güncelemesi ne zaman ortaya çıkacak, size neler getirecek?

Windows 8.1, Microsoft'un büyük değişiklikler sunan Windows 8 işletim sisteminin sorunlarından bazılarını çözüyor. Artık PC'mizin direkt olarak masaüstüyle açabiliyor, ekranı daha tam ortadan ikiye bölebiliyor, yenilenen uygulamaların keyfini çıkarabiliyoruz. Çoğu için Windows 8'in en baştan Windows 8.1 gibi olması gerekiyordu. Peki ya 2014'ün başlarında kendini göstermesi beklenen Windows 8.2 güncellemesi neler sunacak?

Haberin Devamı

Microsoft'un Windows 9'u ortaya çıkarmadan önce Windows 8.2'de yapabileceği geliştirmeler var. İşte bunlardan bazıları.

Daha görünür seçenekler

Windows 8.1'deki yeni seçeneklerden bazıları derinlerde gömülü olduğundan onları keşfetmeniz zorlaşabiliyor. "Başlangıç yerine masaüstüne git" gibi seçeneklerin Windows 8 arayüzündeki Ayarlar ekranında da gösterilmesi faydalı olabilir. Bunun yanında Windows 8.1, Kitaplıklar'ı varsayılan olarak gizliyor. Onları görünür hale getirmeniz mümkün olsa da ilgili ayarı kolayca bulamayabilirsiniz. Kitaplıklar'ın eski haline getirilmesinin yerinde olacağını düşünüyoruz.


Uygulamaları masaüstünde çalıştırmak ve fazlası

Masaüstü uygulamaları

Microsoft'un Windows 8.2'de Metro arayüzü ve masaüstü arasındaki geçişleri azaltmak için hala yapacağı şeyler var. Dahası Microsoft'un çoğu kullanıcının dokunmatik cihaza sahip olmadığını kabul etmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Belki de Microsoft, Stardock'un ModernMix aracının yaptığı gibi bizlere Metro uygulamalarını pencerede çalıştırma olanağı tanımalı.

Tek bir uygulama mağazası?

Microsoft, bir süredir Windows Phone ve Windows uygulama mağazalarını birleştirmekten bahsediyor. Şirket bu hedefine Windows 8.1'de ulaşamadı, ancak birleşme Windows 8.2'ye yetiştirilebilir.

Microsoft'un geleceğe yönelik Windows planları, Windows cihazlarını bir araya getirmekten geçiyor. Şirketin bu düşüncesinde ciddi olduğu, Şubat ayında ortaya çıkan bir iş ilanıyla anlaşılmıştı.

Microsoft, Windows 8.2'yi atlayabilir mi?

Windows 8.2'yle hiç karşılaşmadan direkt olarak Windows 9'la tanışma ihtimalimiz de var. Microsoft'un bir sonraki işletim sisteminin bulutla daha sıkı bütünleşeceği dışında henüz çok şey bilinmiyor. Ancak az önce bahsettiğimiz gibi Microsoft, "tek Windows" planlarına önem verecek ve tüm cihazlarda aynı Windows'u sunmaya bir adım daha yaklaşacak.

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Kaynak: CHIP Online