Bilim - Teknoloji Windows 8'i geliştiren 6 araç
Paylaş
Windows 8'i geliştiren 6 araç

Bu harika araçlarla Windows 8 ve Windows 8.1'in çok şikayet edilen "gediklerini" kapayın!

Windows 8 ve Windows 8.1, eksik özellikleri ve Metro ekranıyla tarihe başarısız bir deney olarak geçmek üzere. Ancak Windows, esnek bir işletim sistemi olduğundan onu üçüncü parti araçlarla güçlendirmeniz, her zaman mümkün. Aşağıdaki 6 ücretsiz araç, Windows 8 ve 8.1'de eksik kalan işlevleri veya canınızı sıkan durumları ortadan kaldırmanıza yardımcı olacak.

Classic Shell

Windows 8'in ortadan kaldırdığı başlat menüsünü bu araçla geri getirebilirsiniz. Aracı yüklerken Classic Explorer ve Classic IE9'u yüklememeye, sadece Classic Shell'i yüklemeye dikkat edin. Classic Shell sayesinde Windows 7 veya Windows XP'nin başlat menüsüne benzeyen, işlevsel bir menü elde edebileceksiniz.

VLC Media Player

Windows 8, büyük ihtimale lisans ücretleri nedeniyle DVD oynatma işlevini işletim sistemine dahil etmemişti. VLC Media Player ise neredeyse her video biçimini yürütebildiği gibi, DVD'leri de çalabiliyor.


System Explorer ve XBMC Live

System Explorer

Windows 8'in görev yöneticisi, "Diğer ayrıntılar" düğmesi altında gizlenen birçok geliştirmeyle geliyor. Ancak biraz daha ileri gitmek istiyorsanız, görev yöneticisinin açıklarını kapatan System Explorer'ı kullanabilirsiniz. Aracın en önemli özelliklerinden bir tanesi, çalışan işlemleri internetteki bir veritabanıyla karşılaştırarak güvenlik taraması gerçekleştirebilmesi. Araç, kaynakları yoğun olarak kullanan işlemleri renklerle kodlayarak, onları kolayca bulmanızı da kolaylaştırıyor.

XBMC Live

XBMC Live, Windows Media Center'ın yerini alabilen, fotoğraflarınız, videolarınız ve müzikleriniz gibi tüm medyalarınızı yöneten TV dostu, harika bir yazılım. Dosyaları yerel olarak saklama zorunluluğunuz da yok; medyalarınız DLNA destekli medya sunucusu üzerindeyse, XBMC Live ile bunlara ulaşabilirsiniz.


Listary ve FreeFileSync

Listary

Windows 8, arama aracını ortadan kaldırarak kategori tabanlı arama işlevi sunmaya başlamıştı. Listary ise Dosya Gezgini ile çalışıyor ve sağ alt tarafa rahatsız etmeyen bir arama çubuğu ekliyor.

Aradığınız şeyi yazdıktan sonra tüm sürücüleriniz çok hızlı bir biçimde aranıyor. Önceki aramalara ve favorilere ulaşma, Aç/Kaydet diyaloglarında istediğiniz klasöre geçiş yapabilme, Listary'nin dikkat çeken özellikleri arasında.


FreeFileSync

İki klasörü eşitlemeye yarayan evrak çantası işlevi, Windows 8'le birlikte kaldırıldı. FreeFileSync ise dosya ve klasör eşitleme işini çok daha kolay hale getiren bir alternatif. USB çubukları ve ağ üzerinden çalışabilen araç, kilitli dosyaları kopyalayabiliyor, taşınan ve yeniden adlandırılan dosyaları otomatik olarak adlandırabiliyor. Dilerseniz, uygulamaların eski sürümlerini saklamanız bile mümkün.

Haberin Devamı

Resimlerle: En iyi 33 Windows hilesi!

Kaynak: CHIP Online