Bilim - Teknoloji "Windows 93" ile tanışın!
Paylaş
"Windows 93" ile tanışın!

Bir grup geliştiricinin ortaya çıkardığı proje sayesinde, Windows 95'li günleri hatırlayın!

Biz sızan Windows 10 yapılarıyla ve ekran görüntüleriyle ilgilenirken bir grup geliştirici, "Windows 93" adındaki bir Windows'u indirmeye sundular. Windows 95'e çok benzeyen işletim sisteminin masaüstünde şaka amaçlı birçok simge var.

Geliştirici ve sanatçıların yürüttüğü Windows 93 projesi, Windows 95'in gri görev çubuğunu ve simgelerini hatırlamanızı sağlayacak. Masaüstünde IE'nin yerini alan "Cat Explorer" ve MS Paint'in yerini alan Pisket gibi programlar ise sizi güldürebilir. Sistemdeki diğer programlar arasında oynanabilen bir Solitaire oyunu olan Solitude, bir Gameboy Color emulator'ü, Castle GAFA 3D adında Wolfenstein benzeri bir oyun (bölüm isimlerini görmelisiniz) ve fazlası var. "Ben virüs değilim. Bana güvenin. Ben bir yunus balığıyım" adlı simgeye tıklarken dikkat etmenizi öneriyoruz

Sadece eğlence amaçlı sunulan Windows 93, belki tüm işlerinizi yaptığınız bir işletim sistemi olmayacak ancak klasik Windows'un sade görünümünü ve eski Windows günlerini hatırlamanıza yardımcı olabilir.

Windows 93 projesini buradan deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Resimlerle: En iyi 33 Windows hilesi!

Kaynak: CHIP Online