Bilim - Teknoloji Windows Marketplace büyüyor
Paylaş
Windows Marketplace büyüyor

Windows Phone 7'nin resmi mobil uygulama mağazası olan Windows Marketplace büyümeye devam ediyor. Mağazada kaç uygulama var merak ediyor musunuz?

Nokia'nın da Windows Phone 7'yi tercih edeceğini duyurmasıyla hayli güçlü bir duruma geldi Microsoft'un mobil işletim sistemi. Dünyanın en çok satan üreticilerinden biri olan Nokia'nın sadece müşteri potansiyeli ile değil, sahip olduğu kaynaklar ile de Windows Phone 7'de ciddi bir hareketlilik yaratacağı kesin.

Haberin Devamı

Kısa bir süre önce mevcut mobil uygulama sayısının 6500 dolaylarında olduğu duyurulan Marketplace, aradan geçen süreçte tabiri caizse patlama yaptı. 9000'in üzerine çıkmayı başaran Windows Phone 7, Android ve iOS gibi rakiplerin başarısından bir hayli uzak kalmış olsa da iyi bir seyirde diyebiliriz şu an için. Microsoft'un geliştiricilere, eklenebilecek ücretsiz uygulama sayısını 5'ten 100'e çıkarması durumun ortaya çıkmasındaki en önemli etken olduğu söyleniyor.

Bu rakamlarla en azından BlackBerry AppWorld'den daha iyi bir konumda olan Microsoft'un, ilerleyen günlerde mobil uygulama sayısını artırabilmek adına çeşitli teşvik edici adımlar atacağı söyleniyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı