Bilim - Teknoloji Windows’un liderliği tehlikede mi?
Paylaş
Windows’un liderliği tehlikede mi?

Microsoft bugüne kadar açık ara zirvede yer aldığı işletim sistemi pazarında eskisi kadar rahat olmayabilir. Apple ve Linux eylül ayında müthiş sıçrama yaptı

Bildiğiniz gibi söz konusu bilgisayar işletim sistemleri olduğunda Microsoft yıllardır zirvede yer alıyor.

Bugüne kadar hiçbir işletim sistemi Windows’a yaklaşmayı bile başaramadı. Ancak NetMarketShare tarafından yayınlanan son veriler Microsoft’un bu alandaki liderliğinin eskisi kadar güvende olmadığına işaret ediyor.

APPLE VE LINUX REKOR YÜKSELİŞTE


Eylül ayı itibariyle dünya genelindeki bilgisayarların yüzde 88.8’inde Windows kullanılıyor. Bu da Microsoft’un hala bu alanda açık ara önde olduğunu gösteriyor. Ancak eylül ayında yaşanan düşüş ve yükselişler işletim sistemi pazarında rüzgarın tersine dönebileceğini gösteriyor. Çünkü eylül ayında hem Linux hem de Apple rekor yükseliş gösterdi. Microsoft’un işletim sistemi ise düşüş yaşadı.


EN BÜYÜK TEHDİT: LINUX


Gün itibariyle Apple MacOS’un bu pazardaki payı %6.29, Linux’un pazar payı &4.83. Ancak her iki işletim sistemi de pazar payını hızla arttırmaya başladı. Bu ikisi arasında MacOS’un pazar payı daha yüksek ama Linux daha hızlı yükseliyor. Bu yüzden şu anda Microsoft için en büyük tehdit Apple değil Linux. Mayıs ayında pazar payı %1.99 olan Linux’un kısa sürede %4.83’e yükselmesi, Microsoft’un bu alandaki dominasyonunun tehlikede olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı