Bilim - Teknoloji Windows'lu cepler "patladı!"
Paylaş
Windows'lu cepler "patladı!"

Windows Phone'lı telefonlar son 3 ayda çok yüksek "sıçradı!" İşte geldikleri son nokta...

IDC'nin üçüncü çeyrek raporları ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Akıllı telefon pazarının küçük üyesi Windows Phone telefonları, üçüncü çeyrekte beklenmedik bir satış patlaması yaşadı. Önceki yılın üçüncü çeyreğine oranla yüzde 156 daha fazla Windows Phone telefonun satıldığı üçüncü çeyrekteki bu başarının arkasında ise Nokia yatıyor.

Haberin Devamı

Nokia'nın düşük fiyatlı Windows telefonlarını piyasaya sürmesinin ardından, pek çok kullanıcının bu modellere yöneldiği anlaşılıyor. Geçen yıl üçüncü çeyrekte pazarın sadece yüzde 2'sine sahip olan Windows telefonlarının 2013'ün aynı döneminde pazardaki oranını yüzde 3.6'ya çıkarması rakamsal olarak büyük bir gelişme olmasa da oran bakımından bir rekor. Nokia'nın satış başarısını devam ettirmesi halinde kısa süre sonra akıllı telefon pazarının büyük oyuncuları arasına girmesi zor olmayacak. Nokia'yı satın alan Microsoft'un da tam anlamıyla amacının bu olduğu biliniyor.

Pazar payını yüzde 80'e çıkaran Android'in de, rekor oranda satış patlaması yaşayan Windows Phone'un da ortak yanı, rakipleri olan iOS telefonlarına göre çok daha kolay satın alınabilir, düşük fiyatlı telefonlara sahip olmaları.

Haberin Devamı

Microsoft'un şimdiki hedefi, pazar payını yüzde 5'e çıkarmak. Microsoft yöneticileri yüzde 5 barajını aşmaları halinde, piyasada çok daha hızlı yaygınlaşmalarının kolay olacağını düşünüyorlar.

Resimlerle: 2013'ün son çeyreğinde satışa sunulacak cepler

Kaynak: CHIP Online