Spor Wozniacki turu rahat geçti

Wozniacki turu rahat geçti

Paylaş
Wozniacki turu rahat geçti

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki, ikinci turda Fransız Virginie Razzano'yu 2-0 yendi

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki, ikinci turda Fransız Virginie Razzano'yu 2-0 yendi.

Haberin Devamı

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortlarında oynanan maçta, Türk Hava Yolları'nın da reklam yüzü olan 20 yaşındaki Danimarkalı Wozniacki, dünya klasmanında 96. sırada yer alan Razzano'yu 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup ederek tur atladı.

28 yaşındaki Fransız tenisçinin ace atamadığı maçta, Wozniacki hiç çift hata yapmadı. İki raket 2009 yılında 4 kez karşılaşmış, maçların tamamını Danimarkalı tenisçi kazanmıştı.

Wozniacki, üçüncü turda Avustralyalı Jarmila Gajdosova ile karşılaşacak.

2004 yılının Wimbledon şampiyonu 5 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova, ikinci turda karşılaştığı Britanyalı Laura Robson'u 7-6 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek turnuva dışında bıraktı. Maçın en hızlı servisini 174 kilometreyle 24 yaşındaki Sharapova attı.

Haberin Devamı

Rus tenisçi, üçüncü turda Çek Klara Zakopalova ile eşleşti.

Wimbledon'ı 5 kez kazanma başarısını gösteren Amerikalı Venus Williams, dünya klasmanında 76. sıradaki İspanyol Maria Jose Martinez Sanchez'i rahat geçti. İlk seti oyun vermeden kazanan 31 yaşındaki Williams, ikinci seti de 6-2 alarak bir üst tura yükseldi.

Maçta 5 ace atan Amerikalı raket, 21 doğrudan sayı getiren vuruş yaptı. İlk servisin oyuna girme oranında yüzde 49 başarılı olan Sanchez, mücadeleyi 7 çift hatayla tamamladı.

Günün sürpriz sonucu, son finalist Rus Vera Zvonareva'dan geldi. Turnuvanın 2 numaralı seribaşı raketi Zvonareva, Bulgar Tsvetana Pironkova'ya 6-2 ve 6-3'lük setlerle mağlup olarak elendi.

Rus tenisçi, geçen yıl Wimbledon'da final oynama başarısını göstermiş ve Serena Williams'a yenilmişti. Venus Williams, 4. turda 32 numaralı seribaşı Pironkova ile karşılaşacak.

ANDY RODDICK'TEN BU KADAR

Tek erkeklerde 8 numaralı seribaşi Amerikalı Andy Roddick, üçüncü turda İspanyol Feliciano Lopez'e 7-6, 7-6 ve 6-4'lük setlerle boyun eğerek turnuvaya veda etti.

23 ace ve 40 doğrudan sayı getiren vuruş yapan Roddick, maçı 16 basit hatayla tamamladı. Daha önce Roddick'e 7 kez yenilen 29 yaşındaki Lopez, 28 ace attı ve 57 doğrudan sayı getiren vuruş yaptı.

Haberin Devamı

İkinci tur maçlarında ise Avusturyalı Juergen Melzer, Rus Dmitry Tursunov'u 6-3, 2-6, 7-6 ve 7-6'lık setlerle 3-1, 7 numaralı seribaşı David Ferrer de Amerikalı Ryan Harrison'ı 6-7, 6-1, 4-6, 6-3 ve 6-2'lik setlerle 3-2 yenerek tur atladı.