Bilim - Teknoloji Wozniak'ın Android sevgisi...
Paylaş
Wozniak'ın Android sevgisi...

Wozniak'ın Apple, Google ve Samsung hakkında söyledikleri, eminiz Tim Cook'un hoşuna gitmeyecek!

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak, açıklamaları ile Apple'ı sürekli zor durumda bırakıyor. Bu kez yaptığı açıklama ise tam bir bomba.

Haberin Devamı

Yeni iPad'lerin lansmanı sonrasında karısına yeni iPad almamasını, o iPad'leri evine sokmayacağını söylediğini anlatan Wozniak, bu açıklamasının ardından sanki Apple'dan ağır eleştiri almış gibi sözlerini düzeltmek zorunda kalmışken, şimdi yine Tim Cook'u kızdıracak bir açıklama ile medyanın gündemine oturdu.

TV'de dans yarışmalarına katılan, popüler dizi filmlerde misafir roller oynayan, kitaplar çıkaran, teknoloji hakkındaki her konferansa, her davete katılan, gazetecilerle arası çok iyi olan ve sık sık basın açıklamaları ile gündeme gelen Steve Wozniak, özellikle yakın arkadaşı Steve Jobs'un ölümünden sonra kendini çok daha fazla ön plana çıkarmaya başladı. Ancak hissedarı olduğu Apple hakkındaki yorumları, şirketin yöneticisi Tim Cook'u çileden çıkarmaya yetiyor.

Haberin Devamı

Son olarak bir gazeteye verdiği röportajda, her gece tanrıya Apple'ın Google ile ortaklık kurması için dua ettiğini anlatan Woz bu sayede iPhone'ların, Android'in güçlü yanlarını alabileceğini ve daha iyi telefonlar olabileceğini vurguladı.

İş dünyasının böyle işlemediğini, bir şirketin daima para kazanmak zorunda olduğunu bunun için de insanoğlunun geleceğini ve idealleri öne diyerek büyük ilgi uyandırdı.

...Ve Wozniak'ın gelecek tahminleri. Haberimizin ikinci sayfasında...


"Lisans ücretleri daha adil olmalı!"

"Lisans ücretlerinin çok daha adil olduğu bir dünya hayal ediyorum. iPhone'umun içinde Sa şeklinde devam etti.

Wozniak'ın bu fikri ileride gerçekten hayat bulabilir zira "avuç içi bilgisayar" kavramının en üst noktası olacak bu fikir sayesinde insanların avuç içleri gerçekten bir bilgisayara dönüşmüş olacak. Steve Wozniak'ın 1970'lerde dev iş makineleri olarak algılanan bilgisayarları "Personal Computer - Kişisel Bilgisayar" kavramına taşıyan ve geliştirdiği minik bilgisayarlar sayesinde PC'leri evlerimize sokan en önemli insanlardan biri olduğunu, bu çalışmaları nedeniyle de doktora ünvanı alarak teknoloji dünyasında çok saygı gördüğünü tekrar hatırlatalım.

Resimlerle: Steve Wozniak Android geliştiricileriyle buluştu

Kaynak: CHIP Online