Bilim - Teknoloji WP 8.1'e sürpriz yetenek!
Paylaş
WP 8.1'e sürpriz yetenek!

Windows Phone 8'e gelmesi beklenen "büyük" güncelleme, ceplere bu yeteneği de kazandırabilir!

Windows 8.1 güncellemesinin ardından Microsoft'u şu sıralar en çok meşgul eden iş, belki de Windows Phone 8.1 için hazırladığı benzer güncelleme. Windows Phone 8.1 güncellemesini "kod adları" ise internete sızdı bile.

Haberin Devamı

Nokia'nın cihazlarını sıkça sızdırmasıyla tanıdığımız @evleaks Twitter hesabında bu kez Nokia'nın Windows Phone 8.1'li ilk cihazlarının kod adları göründü. Sızıntıya göre Finlandiyalı firmanın WP 8.1'li ilk ceplerinin kod adları, "Goldfinger" ve "Moneypenny" olacak. Raporlara göre Goldfinger bir amiral gemisi modeli, Moneypenny ise daha uygun fiyatlı bir model olacak.

Goldfinger'ın Nokia'nın senelerdir geliştirdiği hareket algılama işlevine sahip olabileceği söyleniyor. Şirket içinde "3D Touch" olarak adlandırılan işlev, ekrana dokunmadan telefon üzerinde yaptığınız hareketleri algılayabiliyor. İddiaya göre Goldfinger, telefonun üzerinde ve yanında yaptığınız hareketleri görebiliyor. Buna benzer işlev, Microsoft'un Siri'sinin ve çoklu görev geliştirmelerinin olacağı düşünülüyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Dünyanın en pahalı 10 cep telefonu

Kaynak: CHIP Online