Spor Xavi'nin dirsek isyanı

Xavi'nin dirsek isyanı

Paylaş
Xavi'nin dirsek isyanı

Barcelona'nın orta saha oyuncusu Xavi, Cristiano Ronaldo'nun cezasının hafifletilmesi için yapılan medya baskısında Lionel Messi'nin kullanmasına tepki gösterdi

Barcelona'nın takım kaptanlarından Xavi, basına yaptığı açıklamada, Arjantinli Messi’ye destek vererek, her oyuncunun farklı bir karaktere sahip olduğunu belirtti. Xavi, "Messi, o pozisyonda oyuna devam etmek istiyor. Cristiano ise koluyla darbe vurarak savunmacıdan kurtulmaya çalışıyor. Leo (Messi) bir numaradır ve onun imajına bu şekilde zarar veremezsiniz. O mütevazı, çok çalışan ve her zaman takımı düşünen bir futbolcu. Diğer futbolcular gibi değil" dedi.

İspanya milli takımında da oynayan Xavi, "Bence Ronaldo’nun pozisyonunda her şey çok açık. Direkt kırmızı kart ve 2 maç ceza bence adil" diye konuştu.

Portekizli Cristiano Ronaldo, Real Madrid’in hafta sonunda Malaga’yı 2-0 yendiği maçta Malaga’nın Danimarkalı savunma oyuncusu Patrick Mtiliga’ya dirsek attığı için direkt kırmızı kart görmüş ve 2 maç ceza almıştı. Mtiliga’nın bu darbeyle burnu kırılmıştı.

Real Madrid, İspanya Futbol Federasyonu’na bu cezanın hafifletilmesi için yaptığı başvuruda Barcelonalı Messi’nin Sevilla maçında rakibinden kurtulmak için yaptığı hareketin görüntülerini kullanmış, Messi’nin hareketini örnek göstermişti.

Barcelona-Sevilla maçının hakemi, Messi’nin pozisyonunda Barcelona lehine faul kararı vermişti.

Haberin Devamı