Bilim - Teknoloji Xbox 720 ve PS4 2014'den önce piyasada olmayacak
Paylaş
Xbox 720 ve PS4 2014'den önce piyasada olmayacak

Microsoft ve Sony, Xbox 360 ve Playstation PS3'ün halefleri olan Xbox 720 ve Playstation 4'ü 2014'den önce piyasaya çıkarmamak için anlaştı

Kotaku'nun haberine göre Microsoft ve Sony oyun konsolların geleceği için karşılıklı olarak anlaştılar. Microsoft'un Xbox 720 ve Sony'nin Playstation 4 oyun konsolları ileri bir tarihe ertelenecek.

Haberin Devamı

Her iki şirketin bu tür bir karar almalarının en büyük nedeni, oldukça güçlü olan oyun konsollarının günümüzün şartlarında zorlanmadıklarını belirtmeleri. Bu ürünler hala yüksek bir potansiyele sahip.

Microsoft ve Sony bu potansiyeli tüketene kadar kullanmak istiyor. Bu da yaklaşık 2014'e kadar devam edecek bir süreç anlamına geliyor. Söylentilere göre yeni oyun konsolları 2013 yılının ortalarında da piyasaya çıkabilir.

Yanlız bu durum ortam şartları değişirse ve her iki şirket büyük bir baskı altına girerse gerçekleşebilir. Microsoft ve Sony 2014 tarihi için anlaştı. Nintendo kendi kafasına göre hareket edecek. Her iki üretici yeni konsollarını 2014'de piyasaya sürerse, Microsoft tam 9 yıl Sony'de tam 8 yıl beklemiş olacak.

Haberin Devamı

Sony, PS2'den PS3'e geçmek için 6 yıl beklemişti. Microsoft Xbox'u çıkardıktan 4 yıl sonra Xbox 360'ı piyasaya sürmüştü. Nintendo, buna karşın yeni Wii serisini 7-9 Haziran ayında gerçekleşecek olan E3'de görücüye çıkaracak. Fakat bu yeni ürün Microsoft ve Sony'yi pek zorlayamayacak. Çünkü HD destekli Nintendo'nun yeni konsolu, Xbox 360 ve PS3'ün performansına eşit olacak.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.