Bilim - Teknoloji Xbox One da sorunlu geldi!
Paylaş
Xbox One da sorunlu geldi!

Xbox One piyasaya çıktı. Çıktı ama, bu sorunları da beraberinde getirdi...

PS4'ün çıkışı ardından gözlerin çevrildiği Xbox One da sonunda piyasada. Tıpkı PS4 gibi yüzbinlerce insanın heyecanla beklediği konsol, ne yazık ki ilk gün satışları ardından ortaya çıkan sorunlar ile sarsılmış durumda.

Haberin Devamı

PS4, bozuk HDMI girişlerine sahip konsolları yüzünden büyük sorunlar yaşamıştı. Xbox One cephesindeyse durum biraz daha farklı. İlk gün satışları ardından kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre, yazılım güncellemesi esnasında hata, bozuk headset'ler ve optik okuyucu gibi sorunlar söz konusu. Bazı kullanıcılar da ürünlerinin üzerinde bolca çizik olduğunu dile getirmiş durumdalar. Nitekim Microsoft çok geçmeden tüm bu şikayetlere bir cevap verdi. Bazı teknoloji ve oyun sitelerine yolladığı mesajda şunları söyledi; "Bahsi geçen sorunlar çok ufak çapta bir kesimi etkilemiş durumda. Konsolunda sorun yaşayan kullanıcılara yeni ürün temin etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kalanların da içi rahat olsun; sorunlu olan tüm Xbox One'ları yenileri ile değiştireceğiz."

Haberin Devamı

Ortaya çıkan headset sorunu, kulaklıklardan sadece parazit sesi gelmesiyle fark edilebiliyorken, yazılım sorunu, cihazın sonu gelmez şekilde yükleme yapmaya çalışması ve çökmesi ile gerçekleşiyor. En çok göze batan optik okuyucu sorunundaysa, sürücüye disk takıldıktan sonra garip şekilde sesler çıkması ve diskin yeniden dışarı çıkarılması ile anlaşılabiliyor.

Resimlerle: Xbox One'dan ve Xbox tanıtımından resimler!

Kaynak: CHIP Online