Bilim - Teknoloji Xbox One, Japonya’da pes etmiyor
Paylaş
Xbox One, Japonya’da pes etmiyor

Amerikalı oyun konsolu Xbox One, Japonya’da pes etmiyor. İşte markanın başındaki isim PhillSpencer’in açıklamaları

Xbox One, dünya genelindeki satışlarında herhangi bir problem yaşamasa da Japonya’da istediğini alabilmiş değil. Bunun birçok sebebi var; Japonya’nın Sony’nin ana vatanı olması, Xbox özel oyunlarının bölge insanının ilgisi çekmemesi vs. şeklinde sıralanabilir. Ancak Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Xbox One, Japonya’da pes etmiyor.

Xbox’un başındaki isim PhillSpencer, verdiği bir röportajda Japonya pazarında pes etmek gibi bir planlarının olmadığını belirtti. Haftalık dergi Famitsu’ya konuşan Spencer, Japonya’nın çok önemli bir pazar olmasına karşın, Xbox’un en büyük pazarı olmadığını kabul etti. Ülkenin çok tutkulu bir oyun sever olduğunu ve Japonya’dan asla vazgeçmeyeceğini belirtti.

Yazının başında da belirttiğimiz gibi Spencer, geçtiğimiz yıl yaptığı bir konuşmasında, Xbox One’nin Japonya’da iyi sonuçlar almamasının nedeninin, konsoldaki oyunların Japonların oynayabileceği oyunlar olmaması şeklinde belirtmişti.

Görülen o ki Xbox markası, bu pazarda etkili olabilmek için oyunu kurallara göre oynamaya başladı. Zira Xbox One için JRPG oyunları geliyor. Valkyria Revolution bunlardan biriyken, CodeVein’in de önümüzdeki yıl çıkması bekleniyor.

Bu oyunlar mutlaka Japon oyun severlerin ilgisi çekecek ve konsola bir ivme kazandıracaktır ancak bu pazarda Microsoft’un Sony ve Nintendo gibi çok ciddi rakipleri olduğunu belirtelim.

Apple A10X özellikleri ortaya çıktı

Haberin Devamı