Bilim - Teknoloji Xiaomi akıllı televizyon işine el attı
Paylaş
Xiaomi akıllı televizyon işine el attı

Genelde akıllı telefon pazarında oldukça hareketli isimlerden olan Xiaomi, bu sefer daha çok ekonomi odaklı düşünen tüketiciler için uygun fiyatlı bir akıllı televizyonu ile geliyor

Firma son dönemlerde daha çok kendi eko sistemini oluşturma doğrultusunda attığı adımları son hızla devam ettiriyor.

Yakın zamanda piyasaya çıkması muhtemel bu model, 32-inç büyüklüğünde 1366 x 768 piksel çözünürlükte 3000:1 kontrast oranına ve 6.2ms dinamik tepki süresi gibi özellikler ile donanmış durumda. Bunların yanında 1.5GHz hızında performans veren dört çekirdekli (Cortex-A53 tabanlı ) Amlogic T962-SX işlemci ve onunla ortaklaşa çalışan 750MHz hızında Mali-450MP3 GPU tercih edilen ürün içinde ayrıca 1GB RAM ve 4GB depolama kapasitesi bulunuyor.

İşletim sistemi olarak ise Android üzerinde yükselen Xiaomi tarafından geliştirilen MIUI arayüzü kullanan ürün, internet için de 802.11n WiFi ile iletişime olanak sağlıyor. Giriş olarak ise HDMI ve bir adet USB ile gelen ürün, 2x 5 Watt kapasiteli stereo hoparlör ile ses hizmeti sağlıyor.

Sadece Çin sınırları dahilinde 23 Temmuzda satışa başlayacak ürün için ise 1099(570 TL) yuan gibi bir fiyat belirlenmiş.

iPhone 8’i satın almak kolay olmayacak

Haberin Devamı