Bilim - Teknoloji XP kullananlara yeni şok!
Paylaş
XP kullananlara yeni şok!

8 Nisan, Windows XP için yolun sonunun geldiği tarih. Peki ya içindeki bu araca ne olacak?

Windows XP'ye verilen Microsoft desteği 8 Nisan'da tamamlanacak. Peki firmanın ücretsiz antivirüs aracı Security Essentials'ı Windows XP'de kullananlar, bu tarihten sonra antivirüs güncellemeleri alacaklar mı?

Haberin Devamı

Görünüşe bakılırsa cevap "hayır". Microsoft, ZDNet'e yaptığı bir açıklamada 8 Nisan'dan sonra anti-zararlı imza ve motor güncellemelerini "garantilemediğini" söyledi. Yine de açıklamanın devamı, Microsoft'un kararını değiştirebileceğinin işaretini veriyor: "Desteklenmeyen işletim sistemlerinde bir antivirüs kullanmak, tehditlere karşı korunmaya yönelik yeterli bir çözüm değildir. İyi bir koruma çözümü için bugünkü risklerden korunmaya yardımcı olmaya yönelik geliştirilmiş yazılım ve donanımlardan faydalanmalısınız."

Microsoft'un geçtiğimiz günlerde yayınladığı "Security Intelligence Report" raporu, Windows XP'ye zararlı bulaşma olasılığının Windows 8'e göre neredeyse 6 kat daha fazla olduğunu göstermişti. İşletim sisteminin destek süresi sona erdiğinde bu risk çok daha yüksek olacak.

Haberin Devamı

Resimlerle: Zorin OS: İster Windows 7, ister XP gibi Linux

Kaynak: CHIP Online