Yaşar Özay 'Y Kuşağı'nın üniversitesinde öğrenciler mutlu
HABERİ PAYLAŞ

'Y Kuşağı'nın üniversitesinde öğrenciler mutlu

Rektör Prof. Dr. Muhammed Şahin yeni neslin beklentileriyle örtüşen MEF Üniversitesi’ndeki eğitim modelinin Türkiye’deki eğitimi ters yüz ettiğini söyledi.

İlk öğrencilerini geçtiğimiz dönem alan MEF Üniversitesi, çok konuşulan ve büyük yankı uyandıran “Flipped Classroom” eğitim-öğretim modeliyle Türkiye’de fark yarattı. Eğitim öğretime başladığından bu yana alışkanlıkları değiştirerek yükseköğretimi dört duvar arasından çıkartan MEF Üniversitesi’nin yeni hedeflerini Rektör Prof. Dr. Muhammed Şahin Posta’ya anlattı.

Haberin Devamı

* İlk yılınızda hangi hedeflere ulaştınız?

Doluluk ve kayda dönüşmede yüzde 98,5 oranla tüm vakıf üniversiteleri arasında İstanbul 2.’si ve Türkiye 3.’sü olduk. Kayda dönüşümde yüzde 10’luk başarı diliminden yerleşme oranına göre ise tüm vakıf üniversiteleri arasında İstanbul 2.’si, Türkiye 3.’sü olduk.

* Önümüzdeki yıl için hedefleriniz neler?

İkinci yılımızda da yakaladığımız başarıyı devam ettirmek için çalışmalara devam ediyoruz. Açılacak olan İngilizce Öğretmenliği, Psikoloji ve İç Mimarlık bölümleri için iddialı bir kadro oluşturuldu. Önümüzdeki akademik yılda da yeni açılan bölümlerimiz dahil tüm bölümlerimize çeşitli oranlarda burslu almaya devam edeceğiz.

* Uyguladığınız ‘Flipped Classroom’ ile ilgili bilgi verir misiniz?

Yeni nesil, geleneksel yöntemlerle ders çalışmıyor. onları ezbercilikten uzak bir eğitim anlayışıyla eğitmek zorundasınız. MEF Üniversitesi işte tam da bu noktada yeni neslin beklentileriyle örtüşen yeni bir eğitim modelini Flipped Classroom’u Y ve Z kuşağı gençler için sundu ve eğitimi ters-yüz etti. Öğrenciler istedikleri zaman ve istedikleri hızla önceden çekilmiş videoları izleyebilecekleri, dersi interaktif ve uygulamalı şekilde öğrenebilecekleri Flipped Classroom yöntemini hızla benimsendi ve çok sevdi.

* Öğrencileriniz İngilizce eğitimi nasıl buldu?

Tamamı yabancı 28 okutman ile fark yaratacak bir İngilizce öğrenme ortamı kurduk. İngilizcenin daha iyi öğretilmesi için bir yıla yakın hazırlık yapmış olan ekip, özgün ve yenilikçi bir İngilizce hazırlık programı oluşturdu. Dijital kütüphaneden, e-ders kitaplarına, on-line okuma, yazma, dinleme ve konuşma alıştırmalarından, on-line ödev ve sınavlara kadar tüm eğitim materyalimiz dijital ve tamamı ücretsiz olarak öğrencilerinin kullanımına sunuyoruz.

Haberin Devamı

Ders nasıl işleniyor?

* Öğrenci, akademisyenler tarafından hazırlanmış olan ders anlatım videolarını derse gelmeden önce istediği bir zaman diliminde izler, notlar alır, anlamadığı konular ile ilgili sorularını hazırlar.

* Öğrenci, dersin birinci saatinden önce konu ile ilgili sorularını öğretim üyesine elektronik ortamda iletir. Derste ise sorduğu soruların niteliğine ya da akademisyenin tercihine göre öğretim üyesi tarafından gruplandırılır. Grup çalışması içinde, öğretim üyesinin desteğiyle sorularına cevap aramaya çalışır.

* Dersin ikinci saatinde öğretim üyesi cevap bulunamayan soruları da kapsayacak şekilde konuları öğretir. Güncel bir sorunu öğrencilere sunar ve çözüm üretmelerini ister.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder