Gündem 'Ya benimsin, ya toprağın' cinayeti

'Ya benimsin, ya toprağın' cinayeti

Paylaş
'Ya benimsin, ya toprağın' cinayeti

'Seni kimseye yar etmem' diyerek sevgilisini öldürdü; cinayet hariç herşeyi hatırlıyor

Bursa'nın Orhangazi İlçesi’nde sevgilisi 21 yaşındaki Merve Soyaslan’ı, 12 yerinden bıçaklayarak öldüren 28 yaşındaki Sedat Egel’in yargılanmasına başlandı. İlk kez hakim karşısında çıkan Egel, “Ailesi izin vermediği için kendisini kaçırmamı istiyordu. Kaçacağımız gün bu kararından vazgeçti. Konuşmak için evlerine gittiğimde bana, ‘İçeride görücüler var, beni ne hale getirdin’ dedi. Buraya kadar olanlar film şeridi gibi gözümün önünde, sonrasını hatırlamıyorum” dedi.

HASTANEYE GİDEN ARACIN ÖNÜNÜ KESTİ

Haberin Devamı

Orhangazi’ye bağlı Yeniköy’de geçen yıl temmuz ayında meydana gelen olayda, sigorta acentesinde çalışan Sedat Egel, ailesinin evlenmelerine izin vermediği Merve Soyaslan’ı konuşmak için çağırdığı evinin avlusunda, “Ya benim olursun ya da başka kimseye seni yar etmem” diyerek 12 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Sedat Egel, daha sonra sevgilisini hastaneye götüren otomobilin önünü kesip, yakınlarını indirdikten sonra direksiyona kendi geçti. Soyaslan'ı Orhangazi’ye hastaneye getiren Sedat Egel, polis tarafından yakalandı. Merve Soyaslan ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Polisin, olay yeri nedeniyle jandarmaya teslim ettiği Sedat Egel, ifadesinde suçunu kabul etti. Egel, “Onu çok seviyordum. Kaçacaktık. Son anda vazgeçti. Kendisini kimseye yar etmemek için öldürdüm. Pişman değilim. Bugün olsa yine aynısını yaparım” dedi. Mahkemeye çıkartılan Sedat Egel, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

'SEDAT BENİ KAÇIR' DEDİ

Hakkında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan ‘Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istenen Sedat Egel’in yargılanmasına başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan Egel, ifadesinde olayı şöyle anlattı:

“Merve ile 5 yıldır aşk yaşıyorduk. Evlenmeyi düşündüğümüz halde beni sürekli oyalıyordu. Son kez aradığında ‘Sedat beni kaçır’ dedi. Çok mutlu oldum. Anlaştığımız gün kendisini defalarca cep telefonundan aradım. Cevap vermedi. Akşam evine gittim ve kendisini avluya çağırdım. ‘Hadi gidiyoruz’ dedim. Bana, ‘Hayır gelemem. Beni istemeye gelen görücüler içerde’ dedi. Daha sonra, ‘Sen beni ne hale getirdin. Allah belanı versin’ diyerek hakaret etti. Önce şaşırdım sonra sinirlendim. Buraya kadar yaşananlar film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor. Daha sonrasını hatırlamıyorum. Film buradan sonra koptu.”

Öldürülen Merve Soyaslan’ın yakınlarının gelmediği duruşma eksik evrakların beklenmesi ve tanıkların dinlenmesi için ertelenirken, Sedat Egel'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Nail KAHRAMAN/BURSA, (DHA)