Gündem 'Ya paramı getir, ya da kızını sat'

'Ya paramı getir, ya da kızını sat'

Paylaş
'Ya paramı getir, ya da kızını sat'

Adana'da, cep telefonuna, "Paramı getir ya da kızını sat" mesajı attığını ileri sürdüğü alacaklısı Yaşar Şen'i vuran Aytekin Bakımlı'nun avukatı, haksız tahrik indirimi talep etti

Aytekin Bakımlı, trafik kazasında hasar gören otomobilini oto kaportacılığı yapan Yaşar Şen’e tamir ettirdi. Bakımlı, eşinin akrabası olan Şen’e borcunun bir bölümünü ödedi, geri kalanını ise belirlenen tarihte ödeyemedi.

Bunun üzerine Yaşar Şen de, Aytekin Bakımlı’nın cep telefonuna, iddiaya göre, "Lan ya paramı getir ya da kızını sat" mesajı attı. Mesajı görünce çılgına dönen Bakımlı, 2 Haziran’da, Şen’i İstiklal Mahallesi’ndeki işyerinde tabancayla yaraladı.

Yaşar Şen, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Gözaltına alınan Aytekin Bakımlı ise çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Bakımlı, sorgusunda, "Akraba diye iş yaptırdık. O ise 200 lira için çirkin mesajlar gönderdi. Mesajı görünce çılgına döndüm" dedi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanık Aytekin Bakımlı hakkında, ’kasten yaralama’ suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede ayrıca, sanık Bakımlı’nın, Şen’i ağır tahrik altında yaraladığı ve yargılanırken tahrik indiriminden de yararlandırılması talep edildi. Bakımlı’nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Mehmet KAYMAK/ADANA