Siyaset 'Ya tarih oluruz! Ya tarih yazarız'
Paylaş
'Ya tarih oluruz! Ya tarih yazarız'

Başbakan Erdoğan, Anayasa paketinin tümü üzerindeki oylama öncesi vekillerini “Ya tarih oluruz! Ya da tarih yazarız” diye uyardı

SÜRPRİZ TOPLANTI

Anayasa Değişiklik Paketi’nin parti kapatmada Meclis onayı getiren 8’inci maddesi 327 oy alıp paketten düşünce Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Partili vekillerle olağanüstü toplantı yapmıştı.

Bu toplantı sonrası Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısını kökten değiştiren maddelere kabul oyu çıkmıştı.

Başbakan Erdoğan dün de paketin tümü üzerindeki son oylama öncesi vekilleriyle olağanüstü toplantı yaptı.

‘OYUNLARINI BOZUN’

Erdoğan’ın sonda anda vekilleriyle toplanması Anayasa teklifinin tümü üzerindeki oylamadan duyduğu kaygı olarak yorumlandı.

Basına kapalı yapılan toplantıda Erdoğan’ın AK Partili vekillere “8’inci maddeden sonra muhalefetin övgüler yağdırdığını gördünüz.

Kimi sevindireceğinizi kimi üzeceğinizi dikkate alın. Bir daha statükocuları sevindirmeyelim. Partimize nifak sokmalarına izin vermeyin. Oynanan oyunları bozun” diye seslendi.

‘HALKA GİDECEĞİZ’

Paketin tümü üzerinde yapılacak oylamada fire istemeyen Erdoğan AK Partili vekillere “Ya tarih yazacaksınız ya tarih olacaksınız, oyunu bozalım, bu işi bitirelim.

Halka gideceğiz, sonucun iyi olacağına inanıyorum, sizin de inandığınıza inanıyorum” dedi.

Konuşmanın sonunda vekillerin Erdoğan’ı, Başbakan’ın da vekillerini alkışladığı bildirildi. Başbakan Erdoğan’ın konuşması sırasında bazı Ak Partili vekilllerin gözyaşlarını tutamadığı bildirildi.

2

Haberin Devamı