Pazar Postası Ya Türk erkeğini karısı aldatsaydı?
Paylaş
Ya Türk erkeğini karısı aldatsaydı?

Kuzey İrlanda First Lady'sinin aldattığı Başbakan kocası tarafından affedilmesi iki haftadır hepimizin sohbet konusu oldu. Peki bizim ünlü erkekler bu konuda ne düşünüyor?

‘Hemen boşarım. Aldatırken düşünseydin!’
Kaya Çilingiroğlu, iş adamı: Eşimi hemen boşardım. Arada isterse 8 çocuk olsun, ‘Yaparken düşünseydin’ derim. Zaten eğer eşimi affedip ondan ayrılmazsam bu mesleğim açısından da risk oluşturur. Çünkü evliliğime devam edersem eşim beni bir kez daha aldatabilir ve bu daha büyük bir risktir. Bir kere aldatmışsa, pişman olduğunu da söylese durum değişmez.
Aldatan bir daha aldatır. Ayrıca 40 yıllık bir evlilikte sadece bir kere aldatmamıştır; insan 40 sene sonra bir şey yapmaz. Eminim öncesinde de defalarca yapmıştır, kesinlikle aldatan eş affedilmez!

‘Kültürümüzde affetmek yoktur!’
Mehmet Ali Birand, gazeteci: Bizim kültürümüzde aldatan eşi affetmek yoktur. Ben de affetmem. Ne çocuk, ne de kariyer düşünürüm. Biz Türk’üz, burası Türkiye, buradan çıkış yok. Böyle bir olay Türk siyasilerinin başına gelse istifa edip etmemek politikacının vereceği karardır. Ancak Türkiye’de karısı tarafından aldatılan politikacı, bu durum duyulursa ya hemen istifa eder ya da töreyi uygular!

‘Benim gibi bir adam bu duruma düşmez!’
Nurettin Hasman, iş adamı:
Öncelikle söyleyeyim, benim gibi bir adam Kuzey İrlanda Başbakanı’nın durumuna düşmez. Öyle iki arada bir derede kalacak adam değilim. Başıma asla gelmeyecek bir şey için atıp tutmak da istemem, ama belki de hemen ayrılamazsın. Düşünüp karar verirsin. Nurettin Hasman’ın kararı; ayrılıktır.

‘Çocuğumuz erkek olsa affetmezdim’
Tamer Karadağlı, oyuncu:
Aşk insana her şeyi yaptırtabilir. Öyle bir an geliyor ki ‘Yeter ki bana dönsün’ diye size ihanet etmiş kadını ya da adamı kabul ediyorsunuz. Yaşadığım tecrübelerden sonra bu konuda büyük konuşmamayı öğrendim. İrlanda Başbakanı Peter Robinson’ın yerine Tamer’i koyarsam, beni başkasıyla aldatan eşimi kabul etmezdim.
Ama ondan bir çocuğum varsa durum değişirdi. Şöyle ki; beni aldatan eşimden bir kızım olursa onu affederdim. Oğlum olursa durum tersi olur, affetmek sözkonusu olmazdı. Çünkü kız babası olduktan sonra hayata bakışım değişti. Eski eşim Arzu ile yeniden birlikteyiz. Çünkü kızımız var. Oğlumuz olsaydı bugün bir arada olmazdık.

‘Birbirimize 70 yıl sonra bile böyle bir yanlış yapmayız’
Mustafa Sandal, müzisyen:
Ben böyle bir olay yaşayacağımı hayal bile etmiyorum. İmkansızın da ötesinde bir şey! Bizim Emina Hanım’la aramızdaki bağ o kadar güçlü ki; 40 yıl değil 60-70 yıl sonra da birbirimize böyle bir yanlış yapmayız. Aşk bazen özünde affetme duygusunu içinde barındırmayabilir.
Ama esas olan sevgidir. Peter Robinson ve eşinin aralarında öyle müthiş bir sevgi bağı varmış ki böyle bir olayda bile eşini affedebilmiş. Şayet, aynı hatanın tekrarlanmayacağından eminse affetmesini çok yadırgamıyorum. Bu tamamen aralarındaki bağla ve fedakarlıkla ilgili bir durum.

‘Peter Robinson affederek doğru olanı yaptı’
Celal Çapa, iş adamı: Her ne kadar Türk örf ve adetlerine uymasa da Peter Robinson’ın yaptığı, evliliği adına doğru bir adım. Sevdiği için affetmek bir mediyet göstergesidir. Her ne kadar bu bizim ata erkil kurallarımıza uymuyorsa da, Allah kimseyi o durumda bırakmasın! İnsan böyle bir olayla karşılaşınca nasıl karar vereceğini ancak başına gelince bilebilir. O yüzden ben bu durumda kalsam ne yapardım bilemiyorum. Ancak mesleğim açısından bu aldatma olayı risk oluşturursa, çocuklarım da bu olaydan etkilenmişse boşanırım.

‘Aşk varsa affederim!’
Bora Kozanoğlu, sporcu: Herkesin kendi seçimine saygım sonsuz. Atalarımız “Ateş düştüğü yeri yakar” demiş. O yüzden şu an evlenmediğim ve çocuklarım olmadığı için Peter Robinson’ın yerine kendimi koymak ne kadar gerçekçi olur bilemem. Ancak 40 senedir süren evlilik aşk evliği ise ve ortada aşk ile dünyaya getirilmiş çocuklar varsa ben eşimi affedebilirim.

‘O evlilik biter’
Hüsnü Şenlendirici, müzisyen: Böyle bir durumda eşimi asla affetmem. Çocuklarımın hatırına affetsem bile o evlilik eninde sonunda biter. Saygı, sevgi kalmaz. İrlanda Başbakanı Peter Robinson’ın kararına saygı duyuyorum. Ama durumu çok zor. Hiçbir erkek yerinde olmak istemezdi.

‘Bizim siyasilerin eşleri böyle bir şey yapmaz!’
Dr. Haydar Dümen: Affetmek ya da affetmemek kişiye göre değişir. Ama affetmek büyüklüktür. Eğer iş çığrından çıkar ve tekrar ederse bu zaten evliliğin bitişidir. Eğer bizim siyasilerin başına böyle bir olay gelirse sorusuna bir fıkrayla cevap vereceğim. “Eşiniz sizi aldatırsa ne yaparsınız?” sorusunu bir Fransız kadınına sormuşlar, “Ben de aynısını yapardım” demiş. Aynı soruyu bir İngiliz kadını “Onu bir yıl cezalandırır yatağıma almazdım” diye cevaplamış. Alman “İyi bir sopa atardım”, İtalyan ise “Boşardım” demiş. Türk kadınına sormuşlar, yanıtı: “Benim kocam öyle şeyler yapmaz” olmuş. Bizim siyasilerimizin eşleri de böyle bir şey yapmaz.

'Aldatılıp affettim hata ettim!'
Mehmet Coşkundeniz, gazeteci/Aşk Doktoru: Yıllar önce aldatıldım. Diğer erkekler gibi aldatılabileceğime ihtimal vermiyordum. Sonuç, büyük bir yıkımdı ve hata yaptım. O acıyla baş edemeyeceğimi düşünüp affetim sevgilimi. Onsuz olmanın verdiği acı, aldatmış olmasının verdiği acıdan daha katlanılmaz geliyordu bana. Ama hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Çünkü o bana saygısını yitirmişti bir kere.
Aldatabileceğini, kandırabileceğini görmüştü. Böyle bir erkeğe saygı duyması da mümkün değildi. Şimdi bunu düşündüğümde derim ki hep, keşke affetmeseydim. Aldatan bir daha aldatıyor çoğunlukla. Yine de ne affeden ayıplanabilir, ne de affetmeyen. Bu çok kişisel bir konu..

Haber: Merve Özaytekin
mozaytekin@posta.com.tr

3

Haberin Devamı