Dünya 'Yabancı avı' göçmenleri kaçırıyor

'Yabancı avı' göçmenleri kaçırıyor

Paylaş
'Yabancı avı' göçmenleri kaçırıyor

İtalya'da Afrikalı göçmenlerle yerel halk arasındaki çatışmaların ardından göçmenler kaçmaya başladı

İtalya’nın güneyindeki Calabria bölgesinin Rosarno kentinde Afrikalı göçmenlerle yerel halk arasında çıkan olayların yatışmasının ardından, binden fazla göçmen kenti terk ederken, yetkililer, olaylara mafyanın karıştığı iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Perşembe ve cumartesi günleri arasında meydana gelen olaylarda 31’i göçmen 67 kişi yaralandı. Papa 16. Benediktus dün bir açıklama yayınlayarak, göçmen işçilere saygı gösterilmesi çağrısı yaptı.

'GÖÇMEN DE İNSANDIR'

Papa, "Göçmen de bir insandır; geldiği yer, kültürü ve gelenekleri farklı olsa da hakları ve saygınlığı olan saygı gösterilecek bir kişidir" dedi. Rosarno’daki adının açıklanmasını istemeyen bir jandarma sorumlusu da, olaylarda İtalya’nın en etkili 4 mafya örgütünden Calabria mafyası "N’drangheta"nın rolü bulunduğuna ilişkin iddialar üzerine soruşturma başlatıldığını belirtti. İtalya İçişleri Bakanı Roberto Maroni de, şiddet olaylarıyla ilgili soruşturmaların yürütüldüğünü teyit etti.

NEREDEYSE BEDAVAYA ÇALIŞIYORLAR

Öte yandan, bir narenciye bölgesi olan Rosarno’da son günlerde 31 göçmenin yaralanmasıyla sonuçlanan "yabancı avı"nın ardından bölgede tarımın büyük darbe yiyeceği belirtiliyor. Bölgedeki üreticiler, bir Afrikalı işçinin günlük sadece 20-25 avro euro 12-14 saat çalıştığını belirterek, bundan sonra mandalina, portakal ve kiviyi bu fiyata toplayacak işçi bulmanın olanaksız olduğunun altını çiziyorlar.

15 bin nüfuslu bu küçük kentte, son olaylara dek hiçbir sözleşmesi ve sosyal güvencesi olmadan 2 bin Afrikalı göçmenin tarım alanlarında çalıştığı belirtiliyor.

AA

Haberin Devamı