Yaşar Özay "Yabancı dile 18 saat yetmez"
HABERİ PAYLAŞ

"Yabancı dile 18 saat yetmez"

Haberin Devamı

Prof. Dr. Mustafa Özcan 5’inci sınıflara haftalık 18 saatlik yabancı dil eğitiminin yeterli olmayacağını söyledi.

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan yabancı dile eğitiminin küçük yaşlarda başlaması ve yoğun olarak uygulanması gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim 5’inci sınıfta yabancı dil eğitimini haftalık 18 saate çıkartarak yoğunlaştırmasını dil öğretimi açısından olumlu bulduğunu belirten Prof. Özcan “Ancak çok ciddi endişelerim var. Laboratuvar altyapısı henüz hazır değil. Bu kadar çok yabancı dil öğretmeni de yok” dedi.

BAŞARININ SIRRI

Türkiye’de İngilizce’yi yurt dışında bir üniversitede okuyabilecek derecede öğreten iki özel okulu incelediğini belirten Prof. Özcan şunları söyledi: “Bu okullardan birinde 1. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilerin haftalık yabancı dil ders saatlerini topladık 160 saat çıktı.

Diğerinde ise 127 saat. Aynı toplamayı devlet okulu için yaptık 31 saat çıktı.” Özel okul yöneticilerinin öğrencilerin öğrendikleri yabancı dili kullanmaları için gerekli ortamı ve imkanları sağladıklarını kaydeden Prof. Özcan “Öğrenilen dilin kullanılması için gerekli ortam sağlanmalı. Kullanırsanız pekiştirirsiniz, kullanmazsanız unutursunuz. Son olarak, ana dili eğitimi ihmal edilmemeli çünkü bir dili iyi öğrenen çocuk ikinci dili daha kolay öğreniyor” diye konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder