Ekonomi Yabancı dönüşe geçti

Yabancı dönüşe geçti

Paylaş
Yabancı dönüşe geçti

Yatırım Destek Ajansı'nın kapısını çalan yabancıların sayısı yeniden artmaya başladı

Yeni projeler gündemde

Haberin Devamı

Yabancı yatırımcılar, Türkiye’ye dönüş hazırlığı yapıyor. Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, “Türkiye, yeniden yabancıların yatırım radarlarına girdi. Birçok yeni proje gündemde” dedi.

Krizi az hasarla atlatan sayılı ülkelerden biri olan Türkiye, yabancılar için tekrar gözde ülke oldu. Dünyanın önde gelen firmaları, son dönemde Yatırım Ajansı ve özel sektör temsilcileriyle bir araya gelerek, Türkiye’de planladıkları yatırımlara dönük ön görüşmeler yaptı.

Canlanma kasımda başladı

Alpaslan Korkmaz çok sayıda yabancı yatırımcının Türkiye’de yatırıma hazırlandığını söyledi. Bu konudaki canlanmayı geçen yıl kasım ve aralık aylarında hissetmeye başladıklarını kaydeden Alpaslan Korkmaz, bu yıl yatırım yapma talebinde çok daha belirgin bir artışın söz konusu olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Bir yıl önce askıya alınan projelerin yeniden gündeme gelmeye başladığını kaydeden Alpaslan Korkmaz, “Yabancıların dönüşü asıl bu yılın ikinci yarısıyla 2011’in ilk yarısında hissedilecek” dedi.

Türkiye radarlara girdi

Geçen yıl 7.6 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırımın geldiğini belirten Alpaslan Korkmaz şöyle konuştu: “Avustralya’nın Sydney kentinde yapılan Dünya Ulusal Fonları toplantısında Türkiye’deki yatırım ortamını anlattık ve ulusal fonları Türkiye’ye davet ettik. Birçok ülkenin fon başkanı davetimize olumlu baktı. Bize, ‘Türkiye radarlara girdi’ dediler. Brunei Sultanlığı bile Türkiye’ye daha fazla fon akışı olacağını söyledi. Türkiye gerçekten yeniden yabancı yatırım radarına girdi.”