Gündem 'Yabancıların yediğine içtiğine karışmayın'

'Yabancıların yediğine içtiğine karışmayın'

Paylaş
'Yabancıların yediğine içtiğine karışmayın'

Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi kent halkına uyarılarda bulundu

Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'nin bulunduğu Ahmet Yesevi Mahallesindeki kötü görünümlü evlerin çatılarını, bahçe duvarlarını yeniden yapıp, dış cephelerini tek tek boyadıklarını, yolların, kaldırımların ve tretuvarların yeniden düzenlendiğini söyleyen Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, kent olarak ciddi bir sınav vereceklerini söyledi.

Özhaseki, "Şampiyonanın ramazan ayına gelmesi nedeniyle, vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyorum. Yabancıların kültürü, giyinmeleri, yemeleri ve içmeleri bizden farklı.

O nedenle şampiyona nedeniyle kentimize gelecek binlerce yabancının yediğine, içtiğine, giydiğine karışmayın. Bu onların kültüne bağlı şeyler. Herkes bizim gibi yaşacak diye bir kural yok.

Kayseri halkının Anadolu konukseverliğini göstereceğine inanıyorum. Yabancı konuklarımızdan ilk kez bir ramazan ayını yaşayacaklar olacaktır. Onlara hoşgörümüzle yaklaşmalıyız" dedi.

Özhaseki, şampiyonaya nedeniyle Kadir Has Spor ve Kongre merkezinin ve çevresinin FİBA'nın istediği şartlar dışında elverişli hale geldiğini, bugün itibarıyla, maç oynanabileceğini sözlerine ekledi DHA/KAYSERİ