Yaşam Yabancıya mezar indirimi!

Yabancıya mezar indirimi!

Paylaş
Yabancıya mezar indirimi!

Antalya'nın Alanya İlçesi Mahmutlar Beldesi'nde yaşayan Norveçlilerin başvurusu üzerine belediye meclisi, mezar yeri ücretini 7 bin 500 liradan 500 liraya indirdi

Norveç Çocuklara Yardım Köprüsü Derneği yönetiminin geçen ay mezar yeri ve defin ücretinin düşürülmesi için Mahmutlar Belediye Başkan Vekili Murat Can’a verdiği dilekçe, bugünkü meclis gündemine alındı.

Haberin Devamı

Beldede yaşayan yabancıların da izlediği mecliste, 7 bin 500 lira olan mezar yeri ücreti oy çokluğuyla 500 liraya düşürüldü. 2 bin 500 lira olan defin ücretinde ise indirim yapılmadı.

MEZAR YERİNE 7 BİN LİRA İNDİRİM

Murat Can, yabancılar mezarlığında 7 bin 500’ü mezar yeri tahsisi, 2 bin 500’ü ise defin hizmeti olmak üzere toplam 10 bin lira olan ücretlendirmenin, alınan kararla 3 bin liraya düşürüldüğünü söyledi.

Beldede yaşayan misafirlerin talebini dikkate alarak meclis gündemine taşıdıklarını belirten Can, "Mezar yeri tahsisi için alınacak 500 liralık sembolik ücret, mezarlıkların düzenlenmesi ve güzelleştirilmesi için kullanılacak. Defin hizmeti için dışarıdan yardım aldığımız için belirlediğimiz 2 bin 500 liralık bedelde ise bir değişiklik yapmadık.

Haberin Devamı

Dileyenler, defin hizmetini özel kuruluşlardan da alabilecek. Yabancı misafirlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık" dedi.

Norveç Çocuklara Yardım Köprüsü Derneği Başkanı Wenche Söderberg ise Başkan Vekili Murat Can’a alınan karardan dolayı teşekkür plaketi verdi.

DHA