Gündem Yağış ne kadar sürecek?

Yağış ne kadar sürecek?

Paylaş
Yağış ne kadar sürecek?

Şiddetli yağmur ve fırtına başta İstanbul, İzmir ve Bursa olmak üzere batıda hayatı olumsuz etkiledi. Su baskınları yaşandı, trafik felç oldu

İSTANBUL: Şiddetli yağış nedeniyle kent trafiği arap saçına döndü. Çok sayıda maddi hasarlı kaza oldu, İstanbullular saatlerce trafikte kaldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bugün Vatan Caddesi’nde yapılacak Cumhuriyet Bayramı Resmi Geçit Töreni’nin, yoğun yağış nedeniyle 31 Ekim Pazar gününe ertelendiğini açıkladı.

İZMİR: Dün 02.00 sıralarında başlayan şiddetli yağmurda logarlar ve ızgaralar taştı. Şehir içinde cadde ve sokaklar nehre döndü. Bazı binaların su baskınına uğrayan zemin katlarındaki ev ve işyerleri zarar gördü. İzmir Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin, metrekareye son 24 saatte 76 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

BURSA: Merkez Osmangazi ilçesinde 50’ye yakın ev ve işyerini su bastı. Misi Deresi’nin taşması sonucu 200 haneli köy ile ulaşımı sağlayan karayolu kapandı. Uludağ eteklerinde bulunan İvazpaşa, Alacahırka, Muradiye mahallelerinde dağdan akan su evlerin içinden geçerek caddeleri doldurdu. Uludağ Yolu, İnkaya Köyü’nde aşırı yağış nedeniyle toprak kaydı. Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Ocaklı Köyü’nün büyük bölümü sular altında kaldı. 24 saatte metrekareye 94 kilo yağış düştü.

BALIKESİR: Deniz ulaşımında aksamalar yaşanırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta açılışını yaptığı Bandırma Devlet Hastanesi’nin zemin katını su bastı. Hastaneye elektrik de verilemedi. Balıkesir’de etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle öğrencilerin kaldığı bir evin duvarı yıkıldı.

ÇANAKKALE: 24 saatte metrekareye 103 kilogram yağış düştü. Şiddetli rüzgârla birlikte etkili olan sağanak yağmur, Boğaz’daki ve karayollarındaki ulaşımı aksattı. Şiddetli poyraz ağaçları devirdi. Yağış nedeniyle Kilitbahir Namazgah Tabyaları’nı çevreleyen tarihi duvarın bir bölümü yıkıldı. Kuvvetli poyraz nedeniyle, sürüklenen Gelibolu-Lapseki seferini yapan araba vapuru uzun süren çalışmalar sonunda iskeleye yanaştırılabildi.

TEKİRDAĞ: Çorlu’da çok sayıda ağaç devrildi. Önerler Köyü’nde yolda biriken su birikintisine hızla giren bir otomobil takla attı, diğeri ise yoldan çıktı. Kazalarda yaralanan olmadı. ‘110 İtfaiye’ hattı ile ‘155 Polis İmdat’ hattı arıza nedeniyle hizmet veremedi. 55 gemi fırtına nedeniyle Şarköy’e demirledi.

BODRUM: Sabaha karşı bastıran sağanak yağmur Bitez Beldesi’nde dereleri taşırdı. Araçlar camura saplandı, çok sayıda ev ve işyeri su altında kaldı. Öğleden sonra yüzünü gösteren güneş sahillerin dolmasına neden oldu

ANTALYA: Öğleden sonra şiddetini artıran yağış nedeniyle bulvarlar gölete döndü, Antalyalılar zor anlar yaşadı. 12 saatte metrekareye 54 kg yağış düştü.

Haberin Devamı

Pazara kadar yağış sürecek

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin batı şeridi hariç tüm yurt Cumhuriyet Bayramı’nı yağmurlu geçirecek. Yağışlar yarın da devam edecek, pazar günü sadece Kuzeydoğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu yağışlı olacak. Hava sıcaklığı bugün İstanbul’da 13, Ankara’da 12, İzmir’de ise 16 derece ölçülecek.

DHA / AA