Gündem Yağışlar bu hafta da sürecek

Yağışlar bu hafta da sürecek

Paylaş
Yağışlar bu hafta da sürecek

Meteoroloji, bahar yağışlarının bu hafta da devam edeceği uyarısında bulundu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre, bahar yağışlarının yeni haftanın ilk günlerinde orta ve doğu kesimlerde, hafta ortasından sonra ülke genelinde aralıklarla etkili olmaya devam edeceği belirtildi.

Buna göre, bugün, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında kalan tüm yurtta aralıklarla bahar mevsimine uygun yağmur ve sağanak şeklinde yağış geçişleri bekleniyor.

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari) ile Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı kuzey ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli değişiklik beklenmiyor. Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde yağış geçişlerinin beklendiği Salı günü, yağışların; Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı batı bölgelerde güneşlenmeyle birlikte 2 ila 4 derece artacak, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda 1 ila 3 derece azalacak. Çarşamba ve Perşembe günleri aralıklarla ülkenin büyük bir bölümünde devam edecek yağışlara ilave olarak, Cuma günü Balkanlar ve Karadeniz üzerinden yeni bir soğuk ve yağışlı havanın gelmesi bekleniyor.

Cuma günü kuzey, iç ve doğu bölgelerde görülecek yağışla birlikte, hava sıcaklığında özellikle kuzey kesimlerde düşüş bekleniyor. Hafta sonunda şu anki verilere göre sıcaklığın ülke genelinde hissedilir derecede azalmasıyla yağışların ülke geneline yayılacağı ve etkisini artıracağı tahmin ediliyor.

Bugün, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, Salı günü ise Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden lokal su baskını, ani sel, trafikte aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.