Gündem Yağışlar ne kadar sürecek?

Yağışlar ne kadar sürecek?

Paylaş
Yağışlar ne kadar sürecek?

İstanbul'un batı kesimleri Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. AKOM'dan yapılan açıklamada da vatandaşlar, olumsuz hava şartlarına karşı uyarıldı. Peki yağışlar ne kadar sürecek?

Marmara bölgesinde salı sabahına kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara' nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı, Sivas, Eskişehir ve Ankara çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara bölgesi ve Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce, Zonguldak ve Bartın, çevreleri ile Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

MARMARA: Bölge genelini parçalı ve çok bulutlu, doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, Kütahya,Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesiminde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğleden sonra Eskişehir ve Çankırı,Sivas ve Ankara çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Zonguldak, Bartın ve Düzce çevreleri ile Kastamonu'nun kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, Orta Karadeniz ile doğu kıyıları sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor

İDO'DAN SEFER İPTALLERİ:

18-08-2014 07:00 Esenköy - Çinarcik - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü
18-08-2014 07:00 Kumla-Armutlu-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü
18-08-2014 07:30 Armutlu-Armutlu TK-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü
18-08-2014 08:00 Bostancı-Yenikapı-Avşa Deniz Otobüsü
18-08-2014 08:30 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü
18-08-2014 09:45 Kadiköy-Yenikapi-Armutlu Deniz Otobüsü
18-08-2014 10:00 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü

BUDO'DAN SEFER İPTALLERİ:

08:00İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

10:45İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

07:00 Bursa (Mudanya) -İstanbul (Kabataş) seferi

09:00 Bursa (Mudanya) -İstanbul (Kabataş) seferi

11:30 Tekirdağ - Avşa sefer

11:30 Tekirdağ - Erdek seferi

13:30 Avşa - Erdek seferi

09:30 Avşa - Tekirdağ seferi

08:30 Erdek - Tekirdağ seferi

08:30 Erdek - Avşa seferi

AKOM'DAN UYARI

AKOM'dan yapılan açıklamada da vatandaşlar, olumsuz hava şartlarına karşı uyarıldı.

İşte o açıklama:

Haberin devamı için ikinci sayfaya geçiniz



Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü veAKOM Meteoroloji biriminin değerlendirmelerine göre İstanbul'un batı kesimleri Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına girdi.

Marmara bölgesinde salı sabahına kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın poyraz ve karayel yönlerinden kuvvetlice, yağış anında hamle yaparak fırtına şeklinde esmesi (30-70 km/saat) beklenirken, yağışla birlikte yıldırım, şimşek, dolu, ve hortum oluşma ihtimali var. Yaz yağmurları kısa zaman diliminde (7-15 dakika) şiddetli düştüğünden anında akışa geçmekte ve yollarda göllenmelere, kod seviyesinin altında kalan kesimlerde ise su baskınlarına neden olmaktadır. Yağışların saat 16.00-17.00 dan itibaren etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan uyarı doğrultusunda AKOM alarma geçerek tüm birim yetkililerini toplandı. Anaarterler ve yollarda mazgal temizleme, kanal açma çalışmaları yapıldı, yaprak ve poşetlerden tıkanan yağmur suyu kanalları temizlendi. Muhtemel su baskını olabilecek alt geçit ve yollarda tedbirler alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, Park Bahçeler,Atık Yönetimi Müdürlü ekipleri 2.150 personel, 1.020 araç olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor.

2