Spor Yağız Avcı ve Adil Küçüksarı, Marmaris'te zafer peşinde

Yağız Avcı ve Adil Küçüksarı, Marmaris'te zafer peşinde

Paylaş
Yağız Avcı ve Adil Küçüksarı, Marmaris'te zafer peşinde

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın iddialı pilotlarından Yağız Avcı ve Adil Küçüksarı 20-22 Ekim tarihlerinde Marmaris’te düzenlenecek olan Türkiye Ralli’sinde nefesleri kesmeye hazırlanıyor. CPM Yazılım ana sponsorluğunda yarışan Neo Motorspor’un deneyimli pilotları Avcı ve Küçüksarı, Marmaris’ten zaferle ayrılmak istiyor

1972 yılından bu yana aralıksız olarak düzenlenen ve 45 yıllık tarihi ile Türkiye’nin en eski uluslararası motor sporu etkinliği olan Türkiye Rallisi, 20-22 Ekim tarihleri arasında Marmaris ilçesi ve çevresinde düzenleniyor. Neo Motorspor takımından CPM Yazılım ana sponsorluğunda yarışacak olan Yağız Avcı ve Adil Küçüksarı, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın en başarılı rallileri arasında yer alan organizasyondan zaferle ayrılmayı hedefliyor. Toplamda 48 otomobil ve 96 sporcunun yarışacağı Marmaris Rallisi’nde, Bulgaristan ve Güney Kıbrıs’tan sporcular da start alıyor.

Aynı zamanda Dünya Ralli Şampiyonası adayı olma özelliği de taşıyan organizasyona Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) tarafından atanan Avrupa’nın farklı ülkelerinden gözlemci ve yöneticiler ile WRC fabrika takımlarının mühendis ve yöneticileri de katılacak. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından organize edilen ralli, 20 Ekim Cuma günü saat 20.00’da Marmaris 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda gerçekleştirilecek start seremonisiyle başlayacak. 21 Ekim Cumartesi rallinin ilk gününde Çetibeli ve Ula bölgesinde yer alan Ayhan Tokyay, Mustafa Koç ve Ali Sipahi etapları geçilirken, 22 Ekim Pazar ikinci gün ise, Asparan, Hisarönü, Bördübet ve Yeşilbelde mevkinde yer alan Renç Koçibey, Lemi Tanca, Yusuf Aramacı ve redbull.com etapları geçilecek. Yaklaşık 205 kilometre uzunluğundaki toprak zeminli 13 özel etaptan oluşan rallide ekipler, iki gün boyunca 610 kilometre katedip 22 Ekim Pazar günü saat 16:30’da 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda ralliyi tamamlayacak.

Avrupa Ralli Kupası kapsamında gerçekleştirilecek Marmaris Rallisi’nde Neo Motorspor adına, CPM Yazılım ana sponsorluğunda yarışacak olan Yağız Avcı, “Neo Motorspor olarak iyi bir başlangıç yaptığımız sezonda Marmaris Rallisi’nden zaferle ayrılmak istiyoruz. Hedef şampiyonluk ve emin adımlarla hedefimize doğru ilerliyoruz. Keyifli bir yarış olacağını umuyorum. Tüm pilotlara başarılar diliyorum” dedi. Adil Küçüksarı ise bu önemli organizasyon hakkında; “2017 Türkiye Ralli Şampiyonası tüm pilotlar için oldukça heyecanlı geçiyor. WRC’nin bir provası niteliğinde düzenlenecek olan ralli Türkiye Şampiyonası’nın ve Balkan Şampiyonası’nın düğümünün çözüleceği bir yarış olacak. Buradan zaferle ayrılmak istiyoruz“ diye konuştu.

Haberin Devamı