Sağlık Yağız bebek ilik nakli bekliyor

Yağız bebek ilik nakli bekliyor

Paylaş
Yağız bebek ilik nakli bekliyor

İstanbul'da bağışıklık sistemindeki hastalığından dolayı bir yaşındaki Yağız bebek ilik nakli bekliyor

İstanbul'da yaşayan ve bağışıklık sistemindeki hastalığından dolayı ilik nakli bekleyen 1 yaşındaki Yağız bebek, yaşama tutunmak istiyor. Minik Yağız'ın hayata tutunması için uygun donörün bulunması gerekiyor.

MİNİK YAĞIZ'A UMUT OL


Uzun zamandır uygun donör bulunamayan Yağız bebeğin yaşaması için 18-50 yaş arası kana bağlı bir hastalık geçirmemiş her birey; İstanbul'un Kartal ilçesinde bulunan Türk Kök Kan Bağış merkezine gidip anonim olarak ilik nakli için gönüllü donör olmak istiyorum demesi yeterli.


FENERBAHÇE'DEN ÇAĞRI


Sarı-lacivertli kulüp 1 yaşındaki Yağız bebeğe uygun donör bulunabilmesi için çok fazla müracaata ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, "Uygun donör bulunabilmesi için, 18-50 yaş arasında, daha önce hepatit/ AIDS gibi kana bağlı bir hastalık geçirmemiş herkesin, kan grubu fark etmeksizin Kan Bağış Merkezleri'ne giderek 'İlik nakli için gönüllü donör olmak istiyorum' demesi yeterli olacaktır. Aç ya da tok karnına gitmeniz, ilaç kullanıyor olmanız kan vermenizi engelleyecek bir durum değildir." ifadeleri kullanıldı.

Kampanyaya Antalya, Eskişehir, Düzce, Malatya, Erzurum, İzmir, Bursa, Kayseri, İstanbul, Adana, Ankara ve Samsun'da bulunan Gönüllü Verici Merkezlerinden katılım sağlanabildiği aktarıldı.

Öte yandan kampanyanın, #yagizailikariyoruz etiketi ile sosyal medyada da devam ettiği vurgulandı.



Haberin Devamı