Spor Yağızer Uluğ: Önemli bir galibiyet aldık

Yağızer Uluğ: Önemli bir galibiyet aldık

Paylaş
Yağızer Uluğ: Önemli bir galibiyet aldık

Galatasaray Liv Hospital Yardımcı Antrenörü Yağızer Uluğ, Türkiye Basketbol Ligi'ndeki derbi maçta Fenerbahçe Ülker'i, dar rotasyonlarına rağmen oyunu çok iyi kontrol ederek yendiklerini söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısına, cezalı olan Galatasaray Liv Hospital başantrenörü Ergin Ataman’ın yerine takımın başında yer alan yardımcısı Yağızer Uluğ katıldı.

İki takımın da heyecan verici bir oyun ortaya koyarak centilmence mücadele gösterdiklerini vurgulayan Uluğ, "Maçtan önce ’hiçbir mazeretin arkasına sığınmayacağız’ dedim. Oyunu çok iyi kontrol ettik ve kazanma kararlılığıyla oynadık. Seyircimizin desteği ve oyuncuların olağanüstü gayretiyle önemli bir galibiyet aldık" diye konuştu. Kolay basketler bulmak için hızlı hücumlar denediklerini dile getiren Uluğ, "Dar bir rotasyonla oynarken yarı sahada sayı üretmek konusunda zorlanabilirdik. Maçın başı da istediğimiz gibi gitti. Yorgunluk arttıkça hızlı hücum sayılarında zorlandık. Daha fazla oyuncu kullanabilirdik ama bu seviyede oynayacak oyunculara sahip değildik" değerlendirmesinde bulundu.

Yağızer Uluğ, sakatlığı bulunan Ender Arslan’ın THY Avrupa Ligi’nde oynayacakları Kızılyıldız maçında da forma giyemeyeceğini kaydetti.

Sinan: "Taraftarımıza özel bir gece yaşattık"

Galatasaray Liv Hospital adına maçın tamamında sahada kalan iki isimden biri olan Sinan Güler, her açıdan çok önemli olan bir maçı kazandıklarını dile getirdi. Basın toplantısında oldukça yorgun gözüken ve bu yüzden konuşmakta zorluk çektiğini belirten Sinan, "Şu an ne desem bilemiyorum. Yorgunluğumu görüyorsunuz. Takım olarak bu maça olan biten her şeye rağmen kenetlenerek çıktık. Bizi tüm başarısızlıklarımıza rağmen yalnız bırakmayan taraftarımıza özel bir gece yaşattık" dedi.

Sinan, müsabakanın tamamında sahada kaldığı hatırlatılarak yöneltilen, "Daha kaç maç 40 dakika oynayabilirsin?" sorusuna, gülerek şu cevabı verdi:

"Basketbol sahası benim için kutsal bir yer. Burada doğup büyüdüm. Sahaya çıktığınızda bütün sakatlıkları, problemleri bir kenara bırakmanız gerekiyor. Öyle de yaptık. Bu maç, sezon içindeki bütün negatiflik durumların yanında bize bir rüzgar verecektir. Avrupa’nın en iyi antrenörlerinden birine sahip, yıldızlarla dolu, THY Avrupa Ligi’nde uzun süredir kaybetmeyen bir takımı yenebiliyorsak inanmamız ve kenetlenmemiz yeterli. Taraftarın, geçmişte kalan, takımı bırakıp giden oyuncuları unutup, bugüne bakması lazım. Artık yorgunluktan konuşamıyorum."

Sinan, derbinin 223. maçında aldıkları skorla 110 galibiyeti bulunan Fenerbahçe Ülker’i yakaladıklarının hatırlatılması üzerine ise "Keşke geçen yıl final maçına çıksaydık. Onu da kazanıp toplam galibiyette öne geçerdik" diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı