Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yağlar alınabiliyor
HABERİ PAYLAŞ

Yağlar alınabiliyor

Haberin Devamı

Kilolu erkeklerde cinsel organın boyu kısa görünebilir. Çünkü göbek altındaki yağ dokusu cinsel organın köküne doğru birikiyor. Buradaki yağlar ameliyatla alınabiliyor. Ama bu durum sertleşmiş halde penis boyunu etkilemiyor

SORU: Eski gücümü nasıl kazanırım?

51 yaşındayım. Geçen yıl kalp krizi geçirdim ve anjiyo oldum. Bende şeker hastalığı var. Cinsel olarak da çok isteksizim. 1 yıldır hiç ilişkiye girmedim. Cinsel gücümün eski haline gelmesi için ne yapabilirim? Bunun tedavisi var mı?

CEVAP

Önce tetkikleriniz yapılarak bu durumun sebebini belirlemek ve gereken tedaviyi basamaklar halinde planlamak gerekecek. Çok ileri durumlarda hiçbir tedaviden fayda görmemeniz halinde protez kullanarak da olsa bu sorunu çözebiliriz.

SORU: Sarkma var ama...

17 yaşındayım. Varikoselden şüpheleniyorum. Testislerim sarkık ama ağrım yok. İnternette araştırdım, “Ağrısız varikoseller tedavi edilmez” yazıyordu. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sarkık durumdaki testislerde varikosel olma ihtimali pratikte daha fazla gördüğümüz bir durumdur. Ağrı yapmayan varikosellerin tedavi edilmeyeceği ise tamamen hatalı bir bilgidir.

SORU: Tüp bebek mi yaptıralım?

Çocuğumuz olmadığı için gittiğimiz bir doktor bize tüp bebek yaptırmamızı önerdi. Fakat tavsiye ile gittiğimiz bir diğeri sperm sayılarımın normal olup hareketin az olduğunu ve aşılama yaptırabileceğimizi söyledi. Tüp bebek merkezine gittik, orada da “Tüp bebek yapacağız” dediler. Siz ne önerirsiniz?

CEVAP

Eğer değerleriniz uygun ise hem daha ekonomik hem de daha pratik ve yan etkisi az olan aşılamayı öncelikle 4 kere deneyip sonra tüp bebek yaptırma denemesine geçmenizi öneririm.

Aşılama veya intrauterin inseminasyon adı verilen yöntemde erkeğin laboratuvarda meni vermesi sonucu en iyi sperm hücreleri seçilip bazı kimyasal maddeler ile hareketlilik arttırılır.

Aynı şekilde kadının da yumurta sayı ve kalitesi ilaçlarla artırdıktan sonra aşılama işlemi bir kadın-doğum uzmanı muayenehanesinde aşılama yapılabilir.

Anesteziye ihtiyaç olmadan erkeğin spermi bir çeşit enjektörle kadının rahmine bırakılır ve spermlerin yumurtayı döllemesi beklenir. Bu yöntem hem erkek hem de kadın kısırlığında kullanılır. Varikoseli olanların bu işlem öncesi tedavisi başarı şansını arttırır.

SORU: Boyu önemli mi?

31 yaşındayım. Penis boyum kısa. Sağlıklı cinsel birleşmenin gerçekleşmesi için penis boyu ne kadar önemlidir? 125 kiloyum. Ne yapayım?

CEVAP

Kilosu daha doğrusu yağ oranı fazla olanlarda göbek altındaki yağ dokusu penis köküne doğru yıkılarak penisin olduğundan daha kısa hatta bazen gömük halde durmasına neden olur.

Sırf bu nedenle bu bölümdeki yağların alınmasına yönelik ameliyatlarda yapılmaktadır. Ama bu durum sertleşen penisin fonksiyonel boyunu fazla etkilemez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder