Gündem Yağmur altında İETT rezaleti

Yağmur altında İETT rezaleti

Paylaş
Yağmur altında İETT rezaleti

Kadıköy'deki İETT Seyahat Kartları Dağıtım Bürosu önünde yaşanan “kart yenileme, değiştirme, yenisini alma” kuyruğu vatandaşları isyan ettirdi

Günde en fazla 1000 işlemin yapıldığı büronun önünde bekleyenler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı, yeterli önlem almamakla suçladı.

İki gündür kartını yenileyemediğini belirten ve şeker hastası olduğunu söyleyen Minnet Özparça, "Dün geldiğimde numara kalmamıştı. Bu sefer numara almayı başardım. Umarım bugün kartımı yenilemeyi başarabilirim" diye konuştu.

Büroya gelen vatandaşlardan Bağkur emeklisi Ahmet Durmaz da "Bu çağda, günde 1000 kişiye kart verme gibi, bir sınırlamanın olması gülünç" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın insanları yanılttığını öne süren Durmaz, "Sayın Topbaş çıktı televizyonda, ‘isteyen eskiyi kullanır, isteyen yeniyi’ demişti.

"BU SORUNA ÇÖZÜM BULSUNLAR"

Seyahat kartını değiştirebilmek için kahvaltı etmeden büroya geldiğini vurgulayan Minnet Özparça da sorunun en kısa süre içinde çözülmesi gerektiğini belirtti.

10 TL PARA ALINIYOR

Bazıları da kart değişikliğinin bir rant kapısı açtığını ileri sürdü. Bir kişi "Yeni kart için alınan ücret 10 TL. Bu para, İstanbul’un nüfusu düşünüldüğünde büyük rakamlara ulaşıyor. Bu para nasıl kullanılıyor bu durumun araştırılması lazım" dedi.

Hasanpaşa Seyahat Kartları Kart Dağıtım Bürosu yetkilileri, DHA muhabirinin konuyla ilgili görüşme talebine yanıt vermedi. İlgili açıklamanın İETT Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağını vurgulayan yetkililer, görüntü alınmasına engel olmak için büronun dış kapılarını kapattı.

Haluk ATALAY/İSTANBUL (DHA)