Gündem Yağmur Zonguldak'ı gece vurdu

Yağmur Zonguldak'ı gece vurdu

Paylaş
Yağmur Zonguldak'ı gece vurdu

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Ormanlı Beldesi'nde gece etkili olan şiddetli yağmur su baskınlarına yol açtı. Belde merkezinde 13 dükkan ve 2 ev sular altında kaldı. İşyerlerinde büyük hasar oluştu.

Ereğli’de 2 gündür etkili olan yağmur, gece Ormanlı Beldesi’nde su baskanlarına neden oldu. Belediye meydanındaki rögar kapağının tıkanması sonucu bölgede bulunan 13 dükkan sular altında kaldı. Çevredekilerin haber vermesiyle gelen işyeri sahipleri, kazma ve küreklerle bir yandan tıkanan rögar kapağını açmaya çalışırken, bir yandan da işyerlerindeki suları boşaltmaya çalıştı. Belediye ekiplerinin de yardımıyla rögar kapağı açılırken, dükkanlardaki sular da boşaltıldı. Suların boşaltılmasıyla çamur deryasına dönen işyerlerinde malzemelerin büyük bölümünün hasar gördüğü ortaya çıktı. Vatandaşlar, hasar gören malzemelerini dışarıya çıkararak dükkanlarını temizlemeye çalıştı.

Haberin Devamı

DERE TAŞTI, TAVUKLAR TELEF OLDU

Yağmur nedeniyle taşan Ormanlı Deresi’nin kenarındaki iki evde de su baskını yaşandı. Ahırlarda bulunan büyükbaş hayvanlar kurtarılırken, 22 tavuğun sel suları arasında telef olduğu belirtildi. Sabah saatlerinde etkisini kaybeden yağmur nedeniyle Fındıklı ve Akköy Köyleri’ne giden yollarda da hasar oldu. Köy yollarının bazı kesimlerinde küçük çaplı çökmeler meydana geldi. Yağış nedeniyle Yaraşlı Köy yolunda da heyelan oluştu. Kayan toprağın ekipler tarafından kaldırılmasıyla yol ulaşıma açıldı.

Yağmur, Alaplı İlçesi’nde de etkili oldu. Yağmur nedeniyle ilçe merkezinde bazı bölgelerde su birikintileri oluştu. Bazı araçlar suların arasında kaldı. Öğle saatlerine doğru yağmurun etkisini kaybetmesiyle sular çekildi.

Haberin Devamı

İlhan ÇETİN / EREĞLİ(Zonguldak), (DHA)