Dünya Yahudi gelinle Arap damadın düğününde ortalık karıştı

Yahudi gelinle Arap damadın düğününde ortalık karıştı

Paylaş
Yahudi gelinle Arap damadın düğününde ortalık karıştı

İsrail'in Rişon Letzion kentinde, Müslümanlığa geçtiği belirtilen Yahudi bir kadınla Müslüman bir Arabın düğün törenini protesto eden aşırı sağcı gruptan 4 kişi gözaltına alındı. Aşırı sağcılar, 'Araplara ölüm', 'Asimilasyon Yahudi soykırımıdır' şeklinde sloganlar attı

Mahmud Mansur adlı Müslüman damadın, mahkeme kararıyla protestoları engelleme girişimi sonuç vermedi ve düğün sırasında yüzlerce kişi salonun önünde eylem yaptı... İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, çiftin evliliğine karşı çıkan protestocuları kınadı.

Araplarla Yahudilerin evliliğine karşı çıkan Lehava adlı aşırı sağcı Yahudi örgütünün taraftarlarına, salondan en az 200 metre uzak kalmaları koşuluyla gösteri izni verildi.


Çifte destek veren grup ellerinde çiçekler ve kalpli dövizler taşıdı

Ynet haber ajansı, barikatları aşmaya çalışan dört kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Çifte destek veren gruplar da salonun önünde karşı gösteri düzenledi.

İki grubu birbirinden ayırmak için bölgeye yüzlerce polis memuru sevk edildi.

Gelin Morel Malka ve damadın düğüne 500 kişi davet ettiği belirtiliyor. 23 yaşındaki gelinin düğünden önce Müslümanlığa geçtiği söyleniyor.


Düğünü protesto eden aşırı sağcı gruptan gözaltına alınanlar oldu

26 yaşındaki damat Mansur tepkilere aldırmadığını söylerken İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, protestocular için 'İsrail'in ortak demokratik ve Yahudi temelleri altındaki kemirgenler" ifadesini kullandı.

BBC TÜRKÇE

Haberin Devamı