Siyaset Yakadaki o rozetin acı öyküsü
Paylaş
Yakadaki o rozetin acı öyküsü

Ceket yakasına pek fazla rozet takmayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, salı günü grup toplantısına, yakasına Atatürk rozeti takarak çıktı...

BİR ÖDÜLMÜŞ

Haberin Devamı

Gazeteciler, dikkatlerini çeken bu rozeti, “Atatürk’ün kurduğu CHP’nin Genel Başkanına ‘Niçin Atatürk rozeti taktınız’ diye sorulmaz kaygısıyla” Baykal’a soramadı.

Rozetin sırrı iki gün sonra CHP Genel Merkezi’nin geçtiği “Baykal’ın yakasındaki Atatürk rozeti yaşamını yitiren Zekiye Kübra İşcen’in 1. ödülü” başlıklı bilgi notuyla ortaya çıktı.

TRAFİK KURBANI

2004 yılında liseyi birincilikle bitiren Zekiye Kübra İşcen, Atatürk rozeti ile ödüllendirilmişti. Kocaeli Mimarlık Fakültesi’ni kazanan genç kız, ne yazık ki, okul önünde kaldırıma çıkan bir aracın altında kalarak yaşamını yitirmişti.

Genç kızın babası CHP’li Hasan İşcen, “Kızımın birincilik ödülü olan Atatürk rozetini ecdadımızdan gelen vatanseverlik ruhuyla bir kere yakanızda görmek dileğiyle size ve CHP müzesine armağan ediyorum” notuyla Baykal’a gönderdi. CHP lideri de o rozeti yakasına takarak grup toplantısına çıktı.

Haberin Devamı