Hakan Çelik Yakalamak zor
HABERİ PAYLAŞ

Yakalamak zor

Haberin Devamı

Türkiye’de yüzde 22’lik pazar payıyla lider olan Nissan Qashqai, yenilenen versiyonuyla zorlu rakipleri karşısında yine iddialı olacak bir otomobil.

Nissan’ın SUV sınıfında yıllardır lider konumda olan modeli Qasqhai’nin yeni versiyonunu kullanma fırsatı buldum. Eklenen donanımlar, teknoloji ve kullanım özellikleriyle iyice olgunlaşan Qashqai, yeni tasarımıyla artık daha karizmatik görünüyor. Ben özellikle kaput ve far tasarımını beğendim.

Yakalamak zor

Qashqai zor yol koşullarında tatminkar performans sunarken şehir içinde ise kompakt otomobil pratikliğine sahip.

Yakalamak zor

Isıtmalı ve elektrikli koltuklar her türlü koşul altında konforu artırıyor. Panoramik cam tavan iç mekanda daha ferah bir ortam yaratıyor. Çift kademeli bagaj bölmesi ile arka koltukta yeterince geniş alan sunulmuş. Multimedya ekranı ise tasarım ve kullanım özellikleriyle benim beklentimin biraz altında kaldı.

Yakalamak zor
Bose ses sistemi kabindeki müzik kalitesini bir basamak yukarı taşıyor. Ancak multimedya ekranı daha kullanışlı olabilirmiş.


NISSAN - RENAULT İTTİFAKIIN GÜCÜ


Nissan ve Renault arasında ittifak kurulduğu günden bu yana modeller arasında ortak parça kullanımı yaygınlaştı. Qasqhai’de de Fransız akrabasının güçlü izleri görülüyor.


GÜVENLİ SÜRÜŞ


Qashqai güvenli sürüş ihtiyacına yanıt veriyor. Geri görüş kamerası, kör nokta uyarı sistemi aracın uzun güvenlik listesindeki özelliklerden birkaçı. Fabrika verilerine göre bu otomobilin karma yakıt tüketimi 5.6 litre. Ancak yoğun trafikte bu değeri tutturmak hayli zor.


149 BİN 725 TL


Benim kullandığım araç 1.2 litre benzinli motora sahip. 2 çekerli X Tronic şanzımanlı Qashqai’nin motoru 115 beygir gücünde. Platinum Premium paketle satışa sunulan otomobilin anahtar teslimi satış fiyatı 149 bin 725 TL.


CITROEN'E 5 YILDIZ


Yeni Citroen C3 Aircross, tüm Avrupa’da 20 binin üzerinde sipariş alma başarısını 5 yıldızlı güvenlik ödülüyle taçlandırdı. Sıradışı gövde stili, geniş iç mekanı ve segmentinde tek panoramik cam tavan sunmasıyla dikkat çeken C3 Aircross, çok sıkı kriterleri olan Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız aldı. C3 Aircross, hem yetişkin hem de farklı yaşlardaki çocuklar için kendi segmentindeki en başarılı korumalardan birini sağlıyor.

Yakalamak zor


SUBARU'DAN YENİ MODEL


Subaru, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda, 7 kişilik oturma kapasitesi ve dev boyutlarıyla ‘En Büyük Subaru’ unvanını kazanan yeni SUV’sini tanıtıyor. Subaru Ascent adındaki yeni modelde yeni geliştirilen turbo beslemeli, direkt enjeksiyonlu 2.4 litrelik bir boxer motor kullanılıyor. 3 sıra oturma kapasitesiyle ailelerin tercihi olması beklenen Subaru Ascent, görüntüsüyle heybetli ve yetenekleriyle iddialı olmayı hedefliyor.

Yakalamak zor


INFINITI QX50

Yakalamak zor


Infiniti, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda daha önce otomotiv sektöründe görülmemiş teknolojilerle donatılan, çarpıcı tasarım detaylarını barındıran ve kendi segmentinde iç hacimdeki genişlik algısını baştan yaratma iddiasındaki yeni QX50 modelini tanıtıyor. Premium SUV sınıfında yer alan Yeni Infiniti QX50, QX50 Concept ve QX Sport Inspiration ile daha önce ipuçları verilen ‘Güçlü Zarafet’ tasarım anlayışı çerçevesinde, markanın DNA özelliklerinin birebir dışa yansıtıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder