Siyaset 'Yakalanacak' komutan şehit cenazesinde
Paylaş
'Yakalanacak' komutan şehit cenazesinde

Adana'da şehitler için yapılan törene, Balyoz kapsamında yakalama emri çıkarılan Nejat Bek de katıldı

Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde şehit olan 4 polis memuru için Adana Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene İçişleri bakanı Beşir Atalay ve Balyoz Davası'nda yakalama emri çıkartılan 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek de katıldı. Bakan Atalay törende yaptığı konuşmada aralarında Korg. Bek’in bulunduğu yetkililere “Amanosları temizleyin” talimatı verdi.

Şehit polis memurları 41 yaşındaki Ali Hacıarap, 34 yaşındaki Hasan Aslan, 38 yaşındaki Emre Yalçın ve 33 yaşındaki Fatih Yıldız için, Adana Valiliği bahçesinde tören yapıldı. Törene, şehidin ailesi ve yakınları, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü eski Adana Valisi Oğuz Kağan Köksal, Adana, Mersin, Gaziantep, Osmaniye, Hatay valileri, Balyoz Davası soruşturmasında hakkında yakalama emri bulunan 6'ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, polis, valilik çalışanları da olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı. 4 şehit polisin tabutu yan yana konulup, meslektaşları da saygı nöbeti tuttu.

"SİZLERLE BİRLİKTE AĞLIYORUM"

Törende konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, her şehit uğurlanırken hüzün yaşadıklarını belirterek, "Şehit uğurlamak kolay değil. Sizlerle birlikte ağlıyorum. Annelerin, eşlerin, çocukların ağlamasına ben de ağlıyorum. Buna dayanmak kolay değil. Üç şehidimizin 2, bir şehidimizin 3 çocuğu var. Buna dayanmak kolay değil. Bu meslek, içinde şehitliği, gaziliği taşır. Bütün bunlara dayanacağız. Bütün bunlara hem dayanacağız, hem bunları gördükçe mücadele azmimiz, dayanıklılığımız artacak. Acılı ailelere Türk Polis Teşkilatı'na daha fazla dirayet, daha fazla azim kazanın diyorum. Birilerinin bizlere vermek istediği acı ve yılgınlıktır.

"AMANOSLARI TEMİZLEYİN"

Asla yılgınlık olmayacak. Ve buradan ifade ediyorum; çevre illerimizin valileri hepsi burada. Bölge komutanlarımızın hepsi burada. Emniyet Teşkilatı burada. Bu Amanoslar'ı temizleyin. Ne yapıyorsanız yapın Amanoslar'ı temizleyin" dedi.

"KOMUTANLARI İÇERİ ATIYORSUNUZ. KİM TEMİZLEYECEK?"



İçişleri Bakanı Atalay'ın bu emrinin hemen ardından, katılanlar arasında bulunan CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Abeydullah Kolcu, "Komutanları içeri atıyorsunuz. Kim temizleyecek?" diye tepki gösterdi. Bakan Atalay, bu eleştiriye tepki vermeyip, konuşmasını sürdürerek, şunları söyledi:

"Değerli kardeşlerim, böyle zamanları fırsat bilip, şehit cenazesinde bunları söylemek istemem ama kimi provokatörler, kimi kışkırtıcılar da ortalıkta, bu durumu iyi kullanıyorlar. Bir gün önce İnegöl'de, dün akşam da o acılı ortamda Dörtyol'da vatandaşlarımızı tahrik eden birbirlerine karşı kışkırtanlar, bunun karşılıksız kalacağını düşünmesin, en hassas olduğumuz nokta bu. Birileri benim aynı şehirde yaşayan kardeşlerimin birbirlerine karşı husumet beslemesini istiyor. Buna meydan vermeyin. Hiçbirimiz buna meydan veremeyiz. Esas oyuna gelmek budur. Teröre yenik düşmek, terörün oyununa gelmek budur. Terörün amacına hizmet etmek budur. Biz büyük bir ülkeyiz. Türkiye güçlü bir devlettir. Şu halkoylaması ortamında da siyasetçilerimizi daha hassas konuşmalara davet ediyorum. Bu konular hassas konulardır. Biz tek vücut olacağız, ki tek vücuduz. Gecenin bir vakti İnegöl'de eğlence ortamından çıkarıp vatandaşlarımızı sokağa dökenlerin peşindeyiz. Adım adım takip ediyoruz. Kim, nerede, ne yaptı, kim bunları gerçekleştirdi. Hiç kimse meydanı boş bulamayacak."

Bakan Atalay, daha sonra şehit ailelerine seslenerek "Sizler bizlere emanetsiniz. Bizler için çok değerlisiniz. Çocuklarınız en iyi şekilde eğitim alacak. Sizleri yalnız bırakmayacağız" diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Köksal da, polislerin oyunlara gelmeden, en iyi şekilde görevlerini yapacağını vurgulayarak "Ateş düştüğü yeri yakar. En yüksek mertebe şehitlik mertebesidir. Dört şehidimiz, bu mertebeye bir de Kandil Gecesi'nde ulaştılar" dedi.

Bakan'a tepki gösteren CHP'li Kolcu, polisler tarafından kısa süreli gözaltına alınıp, serbest bırakıldı.

ŞEHİT ANNESİNİN TEPKİSİ



Şehitlerden Emre Yalçın'ın annesi Zübeyde Yalçın, tepki gösterip, "O Başbakan geriye dönüp ağlamasın. Gelsin beni de gözaltına alsınlar, hapse göndersinler. Onlar alışkınlar. Polisine sahip çıkamayanlar, gelsin benimle ağlasın, kürsüden ağlamasın. 30 yıl geriye gidip ağlamasın, gelsin burada ağlasın. İşte meydan burada. Gelip ağlasın benimle. Yürekleri yok, gelemezler. Bir avuç PKK'ya ülkeyi teslim ettiler" dedi. Yalçın, oğlunun tabutuna da bakıp, "Yavrum seni koruyamadı devletin" dedi. Bu sözler üzerine ağlayan kadın polisler, kendi gözyaşlarını silerken, şehit annesini de, teselli etmeye, su ile serinletip, sıcaktan korumaya çalıştı.

Şehit Fatih Yıldız'ın annesi Sakine Yıldız da, "Oğlum oruç tutmuştu, Berat Kandiliydi, nasıl kıydılar yavruma" diyerek, diğer şehit yakınlarına sarılıp ağladı.
Şehit Hasan Aslan'ın 9 yaşındaki kızı Ela Aslan ise annesi Nurcan'a seslenerek "Anne sakın ağlama, bak ben şehit kızıyım, ağlamıyorum. Onlar cehennemde yanacaklar, parmakları tek tek kopacak onların. Ağlama anne, şehit ailesiyiz biz" diye konuştu.

ARANAN KOMUTAN: “BİZ MEMLEKETİ SEVİYORUZ”

6'ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, tören sonrası gazetecilerin, "Amanoslar için ne yapılacak?" sorusuna, "Sorumluluk, sahası itibariyle jandarma bölge komutanlığıdır. Ben Kolordu Komutanıyım. Daha üst düzey komutanların arasında bir koordinasyon olduğu için bir şey söyleyemem. Biz hasbelkader acı bir olay için buradayız. Bu konuda elimizden geleni yapacağımızı ifade ettik" dedi. Bu yıl terfi sırası da gelen Bek, "Hakkınızda tutuklama kararı var, ancak, böyle de bir talep var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, gülümseyerek, "Biz memleketi seviyoruz" demekle yetindi.

AĞABEYİ DE POLİS MÜDÜRÜ

Törenin ardından şehitlerin cenazeleri cenaze araçlarına alınıp, toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. 3 çocuk babası Ali Hacıarap'ın cenazesi Kilis'te, 2 çocuk babası Hasan Aslan'ın cenazesi Osmaniye'de, 2 çocuk babası Emre Yalçın'ın cenazesi Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde, 2 çocuk babası Fatih Yıldız'ın cenazesi de Gaziantep'te toprağa verilecek. Şehit Fatih Yıldız'ın ağabeyi Muharrem Yıldız'ın Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığı, 2'nci Sınıf Emniyet Müdürü olduğu öğrenildi.

Kübra POLAT, Mehmet KAYMAK, Ahmet ÖZMEN / ADANA, ( DHA )

3

Haberin Devamı