Gündem 'Yakamazsın dedi yaktım'

'Yakamazsın dedi yaktım'

Paylaş
'Yakamazsın dedi yaktım'

Çorum'da aşkına karşılık vermeyen 16 yaşındaki N.E'yi sokak ortasında benzin döküp yakarak ölümüne neden olan Osman Karakuş, tahrik edildiğini savundu


İşsiz olan Osman Karakuş, Mehmetçik Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi olan N.E’ye arkadaşlık teklif etti. Ancak genç kız, bu teklifi kabul etmedi. Bir gün sonra okula giden N.E’nin önünü kesen Karakuş, yanında getirdiği pet şişe içindeki benzini liseli kızın üzerine dökerek onu ateşe verdi.

Sokak ortasında alevler içinde kalan N.E’ye çevredekiler müdahale etti. Ağır yaralanan Erkmen, çağrılan ambulansla Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Başında ve göğüs bölgesinde yanıklar oluşan N.E’, hayati tehlikesi bulunduğu için yanık servisi olan Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Olayın ardından kaçan Osman Karakuş yakalandı. Karakuş, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hastanede tedavi altında tutulan N.E’ ise olaydan 9 gün sonra yaşamını yitirdi.

AVUKAT: İÇİM ELVERMİYOR, ÇEKİLİYORUM

‘Canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Osman Karakuş'un bugün Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya N.En'in ve Osman Karakuş'un ailesinden hiçkimse katılmadı. Duruşmayı sadece gazeteciler izledi. Duruşma öncesinde Çorum Barosu tarafından kanun gereğince sanığa avukat olarak Adem İşli görevlendirildi.

Ancak İşli, olaya şahit olduğunu belirterek, “Avukatlık yapmak için içim elvermiyor” diyerek baroya çekilme başvurusunda bulundu. Bunun üzerine Çorum Barosu, Karakuş için avukat Mustafa Pek’i görevlendirdi.

‘YAPAMAZSIN’ DEDİ YAPTIM

N.E ile daha önceden tanıştığını ve bir süre arkadaşlık kurduğunu anlatan Osman Karakuş, kendisiyle sürekli olarak ayrılıp barıştıklarını ileri sürdü.

N.E ile tekrar arkadaş olmak istediğini ancak onun bu teklifi kabul etmediğini söyleyen sanık Osman Karakuş, şunları söyledi: “Arkadaşımın motosikletinin benzini bitmişti. Onun için benzin almıştım.

Sabahta N.E’yi bekledim. Sadece konuşmak için gitmiştim. Benzin de arkadaşıma götürmek için yanımda bulunuyordu. Bir süre konuştuk. Benim ona karşı davranış bozukluğum olmadı.

Bana hakaretler etmeye başladı. Yüksek sesle bağırmaya başladı. Susmasını söyledim, susmadı. Yanımdaki benzini gösterdim. Yakarım seni dedim.

"YAKSAN NE OLUR"

‘Yakamazsın, yapamazsın. Yaşamaktan bıktım. Yaksan ne, yakmasan ne olur’ dedi. Bunun üzerine ‘Bu su değil, benzin’ dedim. ‘Elinden geleni ardına koyma. Zorlama seninle arkadaş olmak istemiyorum’ şeklinde sözler etti.

Beni sürekli tahrik edip, kışkırttı. Ben de sinirlendim. Benzini döküp yaktım. Korkutmak istemiştim. Öldürme niyetim yoktu. Çok pişmanım.”

BAŞINA SİLAH DAYAMIŞ

N.E’nin arkadaşı 16 yaşındaki S.A. ise duruşmada tanık olarak dinlendi. N.E ile yakın arkadaş olduklarını söyleyen genç kız, “Nilgün ile Osman bir süre arkadaşlık kurmuşlardı.

N.E tekrar arkadaş olmak istemiyordu. Osman'ın hal ve hareketlerini beğenmediğini söylüyordu. Olaydan önce N.E'nin başına silah dayayıp onu tehdit etmişti.

N.E, bana Osman'ın ‘İntikamımı alacağım, bugünlerini iyi yaşa’ yazılı mesajını gösterdi” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Osman Karakuş'un tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Şevket ERZEN/ÇORUM (DHA)

3