Siyaset 'Yakasına mı yapışsaydı?'
Paylaş
'Yakasına mı yapışsaydı?'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hatay Dörtyol'daki terörist saldırıda şehit olan polislerin cenazesinde, Balyoz davasında hakkında yakalama kararı bulunan 6. Kolordu Komutanı Nejat Bek ile yan yana durmasına Çelik'ten yorum geldi

Hatay Dörtyol’da 3 gün önce meydana gelen terörist saldırıda şehit olan 4 polis için önceki gün Adana’da düzenlenen cenaze töreninde İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile ‘Balyoz Darbe Planı’ davasına bakan mahkemenin hakkında yakalama kararı verdiği 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek yan yana gelmişti.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bu durumu nasıl yorumladığı sorusuna şu yanıtı verdi: “Bazı komutanların terörle mücadele etmesi veya afet durumunda emrindeki birliklerle beraber vatandaşın imdadına koşması elbette takdire şayandır ve bu komutanların asli görevidir. Bir insanın iyi bir vazife adamı olması, hatta kahraman olması onun suç işlemeyeceği anlamına gelmez. Bir komutan ile İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü bir araya geldiği zaman, İçişleri Bakanı veya Emniyet Genel Müdürü’nün, ‘Bu tutuklananlar arasındadır, adı tutuklanacaklar listesindedir’ diye herhalde yakasına yapışacak halleri yok. Bu ülke bir hukuk devletidir ve bu işleri yargı yapar.”

Ergin’den yorum yok

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise konuyla ilgili soruya, “O kareyi törenin kendi atmosferi içinde değerlendirmek gerekir” yanıtını verdi. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de komutanlarla ilgili yakalama kararına yönelik tepkiler için, “Yargısal faaliyetler yürürken, terörle mücadele de yürüyecektir. Bunları birbirine karıştırmamak gerekir. Her kurum, her kişi görevini anayasal çerçevede yapacaktır” dedi.

Haberin Devamı