Dünya Yakınını defnedemeyen, cesedi kadavra yapıyor

Yakınını defnedemeyen, cesedi kadavra yapıyor

Paylaş
Yakınını defnedemeyen, cesedi kadavra yapıyor

İspanya'da defin işlemleri 5 bin Euro'ya ulaş bazı aileler ölülerini hastane önüne bırakmaya başladı

Ülkede tıp eğitimi gören öğrencilerin kadavra çalışmalarında son yılların en büyük ceset fazlası ile karşı karşıya kaldığı açıklandı. Defin işlemi gerçekleşmemiş ceset fazlası bulunan ülkede tam bir skandalın görüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Olay Madrid Complutense Üniversitesi Tıp Fakültesi morgunda parçalanmış halde bulunan 250 cesedin bulunması ile patlak verdi. Cesetlerin deneyler yapıldıktan sonra depolarda parçalanmış halde bulunması halkı şok etti.

Üniversitenin ayrıca sahipsiz bulunan veya bağışlanan bu cesetleri özel firmalara deney için 750 Euro’ya sattığı da ortaya çıktı. Bazı doktorların bu cesesetlerle özel kliniklerde öğrencilere para karşılığında kurslar verdiği belirlendi.

İspanya’da 3 bin Euro veren bir Tıp öğrencisi fakülte dışında 4- 6 ceset arasında deney yapabiliyor. Görüntülerin İspanyol televizyonlarında yayınlanması üzerine fakülte dekanı Jose Ramon Merida istifa etmek zorunda kaldı.

Hükümetin de ekonomik kriz nedeniyle ölüler üzerinde ticaretin fazlalaşması üzerine yeni tedbirler almaya başladığı belirtildi.

Haberin Devamı

Türkiye'de kadavra sıkıntısı yaşanıyor

Bugüne kadar tüm yasal önlemler, kampanyalar, bağış çağrılarına rağmen Türkiye'de tıp eğitiminde kadavra sıkıntısı yaşanıyor. Uzmanlar tıp fakültesi bir öğrencinin ilk karşılaştığı dersin anatomi olduğunu, hekim adaylarının, insan yapısını tanıdıkları ölçüde sorunların çözümüne ulaşabileceklerini söylüyor.